Keptų burokėlių salotos su varške, anakardžiais ir bazilikų lapeliais🥗

2025-03-26 Autorius oSkanu.lt

Keptų burokėlių salotos su varške, anakardžiais ir bazilikų lapeliais🥗
Keptų burokėlių salotos su varške, anakardžiais ir bazilikų lapeliais – tai harmoningas skonio ir tekstūrų derinys, kuris paverčia paprastą daržovę tikru gurmaniškos virtuvės šedevru. Šis patiekalas yra puikus baltymingas pasirinkimas sveikai mitybai, kuris suteikia organizmui vertingų maistinių medžiagų ir antioksidantų. Burokėliai, kepti su prieskoniais, įgauna subtilų karamelizuotą skonį, kuris puikiai dera su švelniai rūgštelėjančia varške ir traškiais anakardžiais. 

Šios salotos yra universalios – jos puikiai tinka tiek kaip lengvi pusryčiai pradedant dieną, tiek kaip sotus priedas prie pietų ar vakarienės. Keptų burokėlių ir varškės derinys sukuria puikiai subalansuotą patiekalą, kuris ilgam suteikia sotumo jausmą, bet neapsunkina. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikų, maistingų ir greitai paruošiamų receptų. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje varškės galima naudoti rūkytą varškės sūrį, kuris suteiks patiekalui papildomo skonio gylio. Taip pat tinka ir graikiškas jogurtas, feta sūris ar rikotos sūris.
  • Anakardžius galima pakeisti graikiniais riešutais, migdolais, kedro riešutais ar karamelizuotais saulėgrąžų sėklomis.
  • Jei neturite bazilikų, galite naudoti petražoles, krapus, raudonėlius arba šviežią špinatų lapelį.
  • Alyvuogių aliejus gali būti pakeistas moliūgų sėklų aliejumi, linų sėmenų aliejumi ar kanapių aliejumi, kurie suteiks papildomų skonių niuansų.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Kad jūsų keptų burokėlių salotos būtų tobulos, rekomenduoju:
 
  • Burokėlius pjaustyti vienodo storio griežinėliais (apie 0,5 cm), kad jie tolygiai iškeptų.
  • Prieš kepimą burokėlius galima trumpai apvirti – tai sutrumpins kepimo laiką ir užtikrins, kad jie būtų minkšti viduje.
  • Anakardžius prieš dedant į salotas galima lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje, taip išryškinant jų riešutinį aromatą.
  • Bazilikų lapelius geriausia dėti tik patiekiant patiekalą, kad jie neprarastų savo aromato ir šviežumo.
  • Patiekalą valgykite šiltą, nes atvėsę kepti burokėliai praranda dalį savo aromato.

Ingredientai

    • Burokėlis: 1 vidutinio dydžio (apie 200 g) 
    • Varškė: 100 g (galima rinktis 0,5%, 2% arba 9% riebumo) 
    • Anakardžių riešutai: 30 g 
    • Bazilikų lapeliai: 10 g (saujelė) 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Alyvuogių aliejus: 1-2 šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Burokėlį kruopščiai nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.
  2. 2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
  3. 3. Burokėlio griežinėlius sudėkite į keptuvę vieną šalia kito, neužkraunant vieno ant kito.
  4. 4. Pabarstykite juos trupučiu druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
  5. 5. Kepsime burokėlius apie 3-4 minutes iš vienos pusės, tada apversime ir kepsime dar 3-4 minutes, kol jie taps minkšti, bet vis dar išlaikys formą.
  6. 6. Tuo metu, kai burokėliai kepa, paruoškite lėkštę patiekimui – į jos centrą dėkite varškę.
  7. 7. Sausoje keptuvėje trumpai paskrudinti anakardžių riešutus, kol jie įgaus auksinį atspalvį ir skleis malonų aromatą.
  8. 8. Iškepusius burokėlio griežinėlius išdėliosite aplink varškę lėkštėje, sukurdami gražią kompoziciją.
  9. 9. Ant viršaus užbarstysite paskrudintus anakardžius ir šviežius bazilikų lapelius.
  10. 10. Patiekalą apšlakstykite kokybišku alyvuogių aliejumi.
  11. 11. Patiekite iškart, kol burokėliai dar šilti ir maloniai kontrastuoja su vėsia varške.

Atsakinėjama į Komentarą

Tobulos burrata salotos su keptais pomidorais
(1)
Salotos su artišokais ir mėlynojo pelėsio sūriu
(1)
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos
(1)
Brokolių salotos su jogurtiniu padažu
(4)