Svieste keptos krevetės su česnakais

2025-04-11 Autorius oSkanu.lt

Svieste keptos krevetės su česnakais
Man labai patinka šis krevečių patiekalas, nes jam reikia vos 6 ingredientų ir keptuvės. Jį tikrai nėra sunku paruošti, tad pavyks net virtuvės naujokams. Šis Viduržemio jūros virtuvės įkvėptas delikatesas pasižymi sodriais skoniais ir aromatu, kuris pripildys jūsų namus maloniais kvapais. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje įprastų krevečių galite naudoti tigrines krevetės arba karališkąsias krevetes, priklausomai nuo to, kokio dydžio norite. 
  • Jei neturite sviesto, galite jį pakeisti kokosų aliejumi, kuris suteiks patiekalui subtilų egzotišką aromatą. 
  • Česnakus galima pakeisti česnakų milteliais (1 skiltelė ≈ 1/4 šaukštelio miltelių). 
  • Neturint provanso žolelių mišinio, galite naudoti savo paruoštą mišinį iš džiovinto rozmarino, čiobrelio, baziliko ir oregano. 
  • Taip pat galite eksperimentuoti pridėdami šlakelį balto vyno ar šviežių citrinų sulčių, kurios suteiks patiekalui gaivumo. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Ruošiant krevetes, svarbu jų neperkepti – jos tampa gumine tekstūra ir praranda savo švelnų skonį. Idealiai keptos krevetės įgyja rožinę spalvą ir tampa nepermatomos. 
  • Rekomenduojama krevetes įdėti į keptuvę tik tada, kai sviestas ištirpęs ir česnakai jau šiek tiek apkepę, kad krevetės galėtų absorbuoti visus aromatus. 
  • Jei naudojate šaldytas krevetes, būtinai jas visiškai atšildykite ir nusausinkite, kad kepimo metu nesusidarytų per daug skysčio. 

Ingredientai

    • išlukštentos krevetės: 500 gramų
    • česnakas: 6 skiltelių
    • sviestas: 150 gramų
    • provanso žolelių mišinys: 1 šaukšto (naudojau naminį)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia česnakus nulupame bei supjaustome labai smulkiais kubeliais (arba sutarkuojame).
  2. 2. Ištirpiname keptuvėje sviestą.
  3. 3. Sudedame česnakus ir pakepiname maždaug 90 sekundžių, stebime, kad nesudegtų.
  4. 4. Tada suberiame krevetes, provanso žoleles, druską bei pipirus.
  5. 5. Kaitiname, vis pamaišydami, maždaug 5 minutes.
  6. 6. Galima patiekti su virtais ryžiais arba šviežiomis daržovėmis, nors man labai skanu ir su balta duonele. Pasilepinam!

Danutė

Virėja tikrai nusikalba-vėjai kažkokie,kad česnakus reikia kepti 5min.,juk sudegs,ir bus krevetės su angliukais!!!
Atsakyti

Marius

Česnakus kepiau kepiau ilgiau nei 5 min. Niekas nesudegė. Kepti galima ir ne ant didžiausios kaitros :)
Atsakyti
Midijos prancūziškai - su baltu vynu
(1)
Įdaryti kalmarai su šonine ir pievagrybiais
(1)