Man labai patinka šis krevečių patiekalas, nes jam reikia vos 6 ingredientų ir keptuvės. Jį tikrai nėra sunku paruošti, tad pavyks net virtuvės naujokams. Šis Viduržemio jūros virtuvės įkvėptas delikatesas pasižymi sodriais skoniais ir aromatu, kuris pripildys jūsų namus maloniais kvapais.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šį receptą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir turimus produktus. Vietoje įprastų krevečių galite naudoti
tigrinės krevetės arba
karališkąsias krevetes, priklausomai nuo to, kokio dydžio norite. Jei neturite sviesto, galite jį pakeisti kokosų aliejumi, kuris suteiks patiekalui subtilų egzotišką aromatą. Česnakus galima pakeisti česnakų milteliais (1 skiltelė ≈ 1/4 šaukštelio miltelių). Neturint provanso žolelių mišinio, galite naudoti savo paruoštą mišinį iš džiovinto rozmarino, čiobrelio, baziliko ir oregano. Taip pat galite eksperimentuoti pridėdami šlakelį balto vyno ar šviežių citrinų sulčių, kurios suteiks patiekalui gaivumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Ruošiant krevetes, svarbu jų neperkepti – jos tampa gumine tekstūra ir praranda savo švelnų skonį. Idealiai keptos krevetės įgyja rožinę spalvą ir tampa nepermatomos. Rekomenduojama krevetes įdėti į keptuvę tik tada, kai sviestas ištirpęs ir česnakai jau šiek tiek apkepę, kad krevetės galėtų absorbuoti visus aromatus. Jei naudojate šaldytas krevetes, būtinai jas visiškai atšildykite ir nusausinkite, kad kepimo metu nesusidarytų per daug skysčio.
Arūnas
Atsakyti
Danutė
Atsakyti
Marius
Atsakyti