Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)

2021-01-17 Autorius oSkanu.lt

Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
Laksa tai aštri, pietryčių Azijoje labai populiari makaronų sriuba, kurios pagrindą sudaro ryžių arba kviečių makaronai, taip pat aštrus sultinys su kokosų pienu bei vištiena, krevetės arba žuvis. Norint pasigaminti šią sriubą savo virtuvėje reikės daugybės netradicinių bei ganėtinai egzotiškų produktų, bet Santa Maria produkcija tikrai lengva rasti parduotuvėje, tad šia aromatinga sriuba galėsite lepintis gamybai skyrę vos apie 15 minučių. 

Skonio pagrindą mums sukurs aitri raudonojo kario pasta (galite, jeigu norisi, naudoti ir raudonojo kario prieskonių mišinį), makaronus aš šį kartą naudojau Ramen, bet įprastai renkuosi ir ryžių makaronus be gliuteno, o kreminės tekstūros bei švelnumo suteiks kokosų pienas. Jeigu kalbėti apie kokosų pieną, kai tik turiu tokią galimybę visada renkuosi Santa Maria kokosų pieną kartoninėje pakuotėje, nes jo sudėtyje yra tik kokosų minkštimas bei vanduo, nėra visai jokių nereikalingų priedų ir E, o ir skonis man pačiai asmeniškai pats geriausias. 

Ingredientai

    • kokosų aliejus (kepimui)
    • karališkos krevetės: 100 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • imbiero šaknis: 2 centimetrų gabaliuko
    • pievagrybiai: 4
    • raudonojo kario pasta: 1 valgomojo šaukšto (arba raudonojo kario prieskonių mišinys)
    • vištienos sultinys: 500 mililitrų
    • Ramen makaronai: 100 gramų (arba ryžių makaronai)
    • kokosų pienas: 200 gramų
    • druska
    • pipirai
    • laimo vaisiai: 0,5
    Patiekimui:
    • šviežias bazilikas
    • šviežia kalendra
    • čili pipiras
    • sezamo sėklos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite makaronus ir juos atidėkite.
  2. 2. Puode arba keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite krevetes ir kepkite kelias minutes.
  3. 3. Tada į puodą arba keptuvę įtarkuokite česnaką bei imbierą, dėkite pievagrybius ir kepinkite viską dar kelias minutes.
  4. 4. Po to į puodą arba keptuvę dėkite raudonojo kario pastą ir kepinkite viską dar maždaug 60 sekundžių.
  5. 5. Puodo / keptuvės turinį užpilkite sultiniu, leiskite jam užvirti. Kai jau sultinys užverda, supilkite kokosų pieną ir įspauskite laimo sultis.
  6. 6. Paragaukite ir pagal savo skonį pridėkite druskos bei pipirų.
  7. 7. Paskui į dubenėlius dėkite makaronų ir užpilkite juos pasiruošta sriuba.
  8. 8. Galiausiai patiekite su šviežiu baziliku, kalendra, čili pipiro griežinėliais bei sezamo sėklomis. Skanaukite!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau makaronų sriubų receptų rasite: Makaronų sriubos.
Trinta moliūgų sriuba su brie sūriu
(1)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)
Trinta kumpio kaulo sriuba
(1)
Ispaniška česnakinė sriuba su kiaušiniu
(4)
Šalta avokadų sriuba su pasukomis pagal Beatą
(2)
Trinta salierų sriuba su vištiena
(2)