Kokosų piene, česnakuose ir sojos padaže marinuotų krevečių vėrinukai

Autorius apie receptą

Šiandien pristatau savo be galo tobulą, itin skanių pietų receptą, kuris tikrai patiks visiems jūrų gėrybių mėgėjams, o ypatingai tiems, kurie labai mėgsta krevetes. Labai paprastai paruošiama, o gaunasi geriau nei gerai. Toks marinatas krevetėms iš kokosų pieno, česnakų ir sojų padažo labai tinka krevetėms. O vėrinukai-iešmeliai visada gražiai atrodo ant stalo ir net primena mums taip mėgstamus šašlykus. ;)

Man tokias krevetes labai gardu patiekti su virtais ryžiais bei mėgstamomis salotomis, bet galite garnyrą rinktis pagal save.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje kokosų pieno tinka migdolų ar ryžių pienas (nors skonis šiek tiek skirsis), vietoje aitriosios paprikos granulių galima naudoti čili pipirus, srirachos padažą arba tiesiog juoduosius pipirus švelnesniam skoniui. 
  • Sojos padažą galima pakeisti tamari padažu (tinka netoleruojantiems glitimo) arba žuvies padažu (papildomam jūros gėrybių aromatui). 
  • Jei neturite laimo, galite naudoti citriną, nors skonis bus šiek tiek kitoks. 
  • Taip pat galite eksperimentuoti su krevetėmis – tinka tiek tigrinės, tiek baltosios, tiek karališkosios krevetės, tačiau svarbu pritaikyti kepimo laiką pagal jų dydį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Marinuodami krevetes, nepamirškite periodiškai jas pamaišyti, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. 
  • Mediniai iešmeliai turėtų būti iš anksto pamirkyti vandenyje bent 30 minučių, kad kepant nesudegtų. 
  • Kepant krevetes, labai svarbu neperkepti – jos greitai paruošiamos ir, per ilgai kaitinamos, gali tapti kietos ir guminės. Optimalus kepimo laikas priklauso nuo krevečių dydžio. 
  • Patiekalą puikiai papildo ryžiai, garinta daržovių mišrainė arba šviežios azijietiškos salotos su žemės riešutų padažu. 
  • Taip pat galite pasilikti dalį marinato ir jį redukuoti keptuvėje iki tiršto padažo, kurį patieksite kartu su krevetėmis. 

Ingredientai

    • laimo vaisiai: 1
    • kokosų pienas: 100 mililitrų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • aitriosios paprikos granulės: žiupsnelio
    • sojos padažas: 2 šaukštų
    • krevetės: 800 gramų
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį
    • alyvuogių aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje sumaišome kokosų pieną, išspaustus česnakus, paprikos granules, sojos padažą, laimo sultis ir nutarkuotą laimo žievelę.
  2. 2. Tada sudedame krevetes be kevalų bei išmaišome, kad krevetės pasidengtų paruoštu marinatu.
  3. 3. Dedame dubenį maždaug 60-iai minučių į šaldytuvą, kad krevetės pasimarinuotų.
  4. 4. Po to ant medinių iešmelių suveriame šaldytuve pastovėjusias krevetes.
  5. 5. Keptuvėje įkaitiname aliejų bei sudedame krevečių iešmelius.
  6. 6. Kepame maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės ant lengvos ugnies.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Kokosų piene, česnakuose ir sojos padaže marinuotų krevečių vėrinukai

Atsiliepimai

Marinuoti aštuonkojai
(1)
Arborio ryžiai su krevetėmis ir špinatais
(1)