Šaldytos krevetės paruoštos traškiu kokosų ir panko džiūvėsėlių sluoksniu

2021-11-06 Autorius oSkanu.lt

Šaldytos krevetės paruoštos traškiu kokosų ir panko džiūvėsėlių sluoksniu
Savo šaldymo kameroje turėjau šaldytų tigrinių krevečių ir nusprendžiau, kad laikas jas "sunaudoti". Tarp savo užrašų buvau išsisaugojusi traškių krevečių receptą, kuriame būtent buvo naudojamos šaldytos krevetės. Pasisekė, kad ir visų kitų ingredientų turėjau. Gavosi labai skanūs šeimos pietūs. Tikrai pasakiškas skonis. Tai taip pat gali būti fantastiškas užkandis, kai norisi susikviesti draugus. Taip pat puikiai tiks ir švenčių stalui. Pamėginkite! 

Ingredientai

    • šaldytos tigrinės krevetės: 300 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • pipirai
    • kokoso drožlės: ketvirtadalio stiklinės
    • panko džiūvėsėliai: ketvirtadalio stiklinės
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    Patiekimui:
    • laimo vaisiai: 1
    • šviežia kalendra
    • sezamo sėklos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia viename indelyje išplakite kiaušinį su druska bei pipirais.
  2. 2. Tada kitame indelyje sumaišykite kokoso drožles, panko džiūvėsėlius, miltus bei prieskonius.
  3. 3. Po to kiekvieną krevetę pamirkykite kiaušinio plakinyje, tada apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  4. 4. Pakartokite tai su kiekviena krevete, jas kepimo skardoje sudėkite taip, kad nesiliestų viena prie kitos.
  5. 5. Krevetes lengvai aptepkite aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  6. 6. Paskui iškepusias krevetes apšlakstykite laimo vaisiaus sultimis, pabarstykite sezamo sėklomis ir šviežios kalendros lapeliais.
  7. 7. Patiekite su savo mėgstamais padažais (aš šį kartą naudojau Sweet Chilli). Skanaukite! :)
Įdaryti kalmarai su šonine ir pievagrybiais
(1)