Jau esu rodžiusi kaip pagaminti tikrą itališką risotto, kuris gaunasi fantastiškai ir yra susilaukęs daug Jūsų pagyrų. O šiandien noriu parodyti variantą su cukinijomis ir krevetėmis, kuris labai patiko mūsų šeimai. Patikėkite manimi, jei esate jūros gėrybių mėgėjas - tai šis variantas Jus nustebins. Valgysite ir pirštelius laižysite. Tad nieko daugiau nebelaukiam ir einam prie recepto bei gamybos proceso!
Ingredientai
ryžių: 300 mililitrų
svogūnų: 1
česnako: 2 skiltelių
cukinijų: 1 mažos
krevečių: 12 didelių
daržovių sultinio: 500 mililitrų
sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
šafrano: žiupsnelio
kario
čili
druskos
juodųjų pipirų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir gabaliuku sviesto (vienu valgomuoju šaukštu).
2. Suberkite ryžius, išmaišykite ir, kai jau pradeda kibti prie dugno, įpilkite šiek tiek sultinio. Pagardinkite druska ir pipirais. Pamaišykite, kepkite, kol sultinys išgaruos, įpilkite dar samtį - troškinkite, kol sunaudosite visą sultinį, o ryžiai bus išvirę.
3. Kitoje keptuvėje apkepinkite krevetes su mėgstamais prieskoniais - aš įdėjau česnako, čiili, šafrano, kario.
4. Kai krevetės apkepa, suberkite supjaustytas cukinijas ir kartu apkepkite porą minučių.
5. Prieš bebaigiant troškintis rizotui sudėkite krevetes su cukinijomis ir dar troškinkite. Paragaukite, ar pagal skonį netrūksta druskos.
6. Pabaigoje įmaišykite likusį sviestą ir patiekite. Skanaukite!
Atsiliepimai