Kalmarai baltame padaže su grietinėle

Vakar nusprendžiau užsukti į žuvies turgų ir nusipirkti kalmarų. Pavyko nupirkti tikrų gražuolių ir labai patenkinta skubėjau namo gaminti savo šeimai skanų patiekalą. Internete pasižvalgiau ir susiradau paprastą receptą, kuriam nereikėjo daugiau jokių įmantrių ingredientų. Visa šeima labai išgyrė tokį pagaminimo būdą, tai esu tikra, kad ateityje teks gaminti ir dar. :)

Ingredientai

    • kalmarų filė: 700 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • sviestas
    • krapai: pundelio
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalmarus pavirkite maždaug 4 minutes (ilgiau nereikia, nes taps neskanūs).
  2. 2. Per tą laiką smulkiai susipjaustykite svogūną.
  3. smulkiai pjaustytas svogūnas
  4. 3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  5. keptuvėje tirpintas sviestas
  6. 4. Dėkite susmulkintus svogūnus ir sutarkuotas morkas (jeigu norisi dar galima įdėti 2 česnako skilteles).
  7. 5. Apkepinus daržoves, dėkite susmulkintus kalmarus ir troškinkite daržovių sluoksnyje vis pamaišant maždaug 5 minutes.
  8. 6. Pilkite grietinėlę ir maišydami pavirkite dar maždaug 2-3 minutes.
  9. 7. Berkite druską, pipirus ir susmulkintus krapus, išmaišykite bei leiskite susidraugauti skoniams maždaug 2-3 minutes. Patiekite ir skanaukite! Labai skanu su virtais spagečiais. :)
  10. patiekti kalmarai baltame padaže su makaronais-spagečiais
  11. 8. Rekomendacija: Daugiau kalmarų receptų rasite: Kalmarų receptai.

Inga

O kodėl neparašėt, kad reikia odą nulupti po virimo??
Atsakyti

Marija

Tai o neparašyta, kad filė? Nebuvo prie ko prisikabinti? Nematėt, kad parduotuvėj būna tiesiog kalmaro filė, be odos???
Makaronai - spagečiai su jūros gėrybėmis ir pomidorais
(7)
Paella receptas su jūros gėrybėmis (krevetėmis, midijomis...)
(1)