Salotos su grūdėtomis duonelėmis ir krevetėmis

2023-09-04 Autorius oSkanu.lt

Salotos su grūdėtomis duonelėmis ir krevetėmis
Kai tik pamatau kokias nors nematytas krevečių salotas kokiame nors internetiniame puslapyje, žurnale ar knygoje, iškart žinau, kad būtinai išmėginsiu. Atrodo, kad tiesiog privalau tai padaryti, nes labai mėgstu krevetes. Ir vis ieško naujo mėgstamiausio recepto, nenoriu, kad jau patinkantys atsibostų, jei juos nuolat gaminsiu vėl ir vėl. Kai ėmiausi šio recepto, gamybos metu buvau kiek skeptiškai nusiteikusi, bet rezultatas man labai patiko ir pranoko lūkesčius. Tad drąsiai pasidalinu ir su Jumis. Būtinai išmėginkite. :)

Ingredientai

    • Iceberg salotų: 2 saujų (arba kitokių)
    • svogūnų: 1
    • česnako: 3 skiltelių
    • pomidorų: 2
    • juodųjų alyvuogių: 12
    • didžiųjų krevečių: 10
    • grūdėtos duonos: 4 riekių
    • alyvuogių aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
    • vyno acto: 1 arbatinio šaukštelio
    • medaus: 1 valgomojo šaukšto
    • garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • raudonėlio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite stambiais gabaliukais.
  2. 2. Tada svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o dvi česnako skilteles sukapojame.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir jame apkepinkite svogūnus su česnakais.
  4. 4. Tuomet sudėkite pomidorus, pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliu. Patroškinkite maždaug 10 minučių.
  5. 5. Suberkite žiedeliais supjaustytas alyvuoges.
  6. 6. Krevetes apvirkite pasūdytame vandenyje maždaug 5 minutes (aš visada dėl skonio įdedu truputį krapų ir šlakelį citrinos sulčių).
  7. 7. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
  8. 8. Į sausą kepimo skardą sudėkite duonos riekių puseles ir kepkite, kol apskrus.
  9. 9. Tuomet sudėkite ant skrebučių pomidorų troškinį ir po 1-2 krevetes. Sumuštinukus kepkite dar 5 minutes.
  10. 10. Salotas suplėšykite ir išdėliokite į lėkštes.
  11. 11. Suplakite padažą iš medaus, garstyčių, acto, likusio aliejaus ir česnako skiltelės.
  12. 12. Užpilkite pasiruoštu padažu salotas ir ant viršaus serviruokite karštus sumuštinukus. Skanaukite!