Karališkos krevetės su kokosų pienu ir česnakais

2025-02-21 Autorius oSkanu.lt

Karališkos krevetės su kokosų pienu ir česnakais
Labai paprastas, bet skanūs būdas paruošti krevetes su kokosų pienu ir česnakais. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti šį receptą. Vos 5 ingredientai, paprastas paruošimo būdas ir patiekalas jau ant Jūsų stalo! Raudonėlis šiame patiekale itin tinka. :)

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Karališkos krevetės: galima naudoti ir tigrines krevetes arba mažesnes pilkąsias krevetes.
  • Kokosų pienas: galima naudoti tiek riebų (400ml), tiek lengvą kokosų pieną (400ml).
  • Alyvuogių aliejus: galima pakeisti kokosų aliejumi arba sviesto-aliejaus mišiniu.
  • Šviežias raudonėlis: galima pakeisti džiovintu raudonėliu (1 šaukštelis) arba baziliku.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Krevetes atšildykite šaldytuve per naktį, kad išlaikytumėte geriausią tekstūrą.
  • Prieš gaminimą krevetes nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Česnaką smulkinkite tik prieš pat gaminimą, kad išlaikytumėte maksimalų aromatą.
  • Troškindami reguliariai pamaišykite, kad krevetės tolygiai iškeptų.

Ingredientai

    • karališkos krevetės: 500 gramų
    • česnakai: 4 skiltelės
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • šviežias raudonėlis: 4 šakelės
    • kokoso pienas: 400 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia česnaką su raudonėliu bei alyvuogių aliejumi sutrinkime elektriniu maišikliu iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet į puodą įdėkime kelis šaukštus kokoso pieno, tada dėkime krevetes bei sutrintą masę.
  3. 3. Galiausiai troškinkime maždaug 10 minučių. O dabar jau galime mėgautis. Skanaus!
  4. 4. P.S. Aš patiekiau su ryžių makaronai, bet labai skanu ir be jų.
Karališkos krevetės su kokosų pienu ir česnakais
Midijos kokosų pieno padaže (azijietiškai)
(2)
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
(2)
Krevetės su medaus ir česnakų padažu
(9)
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)
Aštuonkojis galicijietiškai arba pulpo a la gallega
(2)