Keptos krevetės su grietinėle ir ryžiais

2019-06-06 Autorius oSkanu.lt

Keptos krevetės su grietinėle ir ryžiais
Autorius apie receptą

Man asmeniškai tai vienas mėgstamiausių, o gal ir pats mėgstamiausias būdas paruošti krevetes. Aš jas apkepu su grietinėle, o patiekiu su ryžiais. Tokiam paruošimo būdui nereikia daug ingredientų - tiesą pasakius, jų vos 6. 

Žinoma, jeigu nesate didžiuliai ryžių gerbėjai, galite tokias krevetes patiekti ir be jų, skanauti tiesiog vienas. Taip pat čia puikiai tiks orkaitėje paskrudinta čiabata. 

Ingredientai

    • krevetės: 400 gramų
    • grietinėlė: 400 mililitrų
    • druska
    • krapai
    • sviestas
    • virti ryžiai: 300 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių krevetes suberiame į verdantį sūdytą vandenį bei verdame maždaug 2-3 minutes nuo užvirimo.
  2. 2. Tuomet nukošiame, suberiame į įkaitintą keptuvę bei maždaug 2-3 minutes kepame svieste.
  3. 3. Supilame grietinėlę, pabarstome susmulkintais krapais bei kaitiname maždaug 3 minutes.
  4. 4. Galiausiai patiekiame su virtais ryžiais (verdame pagal instrukcijas ant pakelio). Skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.

Atsiliepimai

Arborio ryžiai su krevetėmis ir špinatais
(1)
Koldūnai su krevetėmis
(1)
Krevetės medaus ir česnakų padaže
(1)
Krevečių troškinys su morkomis ir ryžiais
(1)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)