Visai neseniai Jums rodžiau krevečių troškinį su daržovėmis, pievagrybiais ir grietinėle. Tą receptą Jūs labai išgyrėte ir gerai įvertinote. Tad pagalvojau, kad parodysiu dar vieną variantą, kaip aš gaminu krevetes su morkomis, baltu sausu vynu ir ryžiais. Jeigu esate toks pat jūros gėrybių mėgėjas, kaip esu aš, tai kviečiu drąsiai išmėginti šį receptą jau šiandien!
Ingredientai
aliejus (kepimui)
krevetės: 600 gramų
druska
pipirai
kario prieskonių mišinys: 2 arbatinių šaukštelių
sviestas: 1 valgomojo šaukšto
svogūnai: 1 (stambiai sukapojame)
morkos: 400 gramų (supjaustme griežinėliais)
aguonos: 2 arbatinių šaukštelių
garstyčių sėklos: 2 arbatinių šaukštelių
kalendros sėklos: 2 arbatinių šaukštelių
lauro lapai: 1
baltas sausas vynas: 0,5 stiklinės
morkų sultys: 1,5 stiklinės
sukapotos petražolės: 1 saujos (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname keptuvę su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ir įberiame krevetes. Pagardiname jas druska, pipirais ir vienu arbatiniu šaukšteliu kario mišiniu. Kepame kelias minutes, kartas nuo karto maišydami. Išimame ir atidedame į šalį.
2. Tada įdedame į keptuvę vieną valgomąjį šaukštą sviesto ir įpilame du valgomuosius šaukštus aliejaus. Palaukiame kol ištirps sviestas, tuomet įdedam svogūną, česnaką ir vieną arbatinį šaukštelį kario. Išmaišome ir kepame ant vidutinės kaitros kelias minutes.
3. Padidiname kaitrą ir suberiame morkas. Kepame maždaug 5 minutes, kol šios suminkštės.
4. Tada aguonas, kalendrų ir garstyčių sėklas bei lauro lapą įdedame į merlę ir padarome ryšulėlį. Įdedame jį į keptuvę su daržovėmis ir įpilame vyną. Kepame porą minučių kol vynas beveik išgaruos.
5. Tuomet įpilame morkų sultis ir uždengiame, kepame maždaug 10 minučių, kol morkos išvirs.
6. Po to įdedame krevetes ir išmaišome. Kepame dar porą minučių. Išimame ryšulėlį su prieskoniais.
7. Pagardiname druska bei pipirais. Pabarstome petražolėmis ir patiekiame su ryžiais. Skanaujame!
Atsiliepimai