Įdaryti kiaušiniai su krevetėmis ir varške – tai elegantiškas ir maistingas užkandis, kuris puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam malonumui. Šis receptas sujungia klasikinių įdarytų kiaušinių receptūrą su jūros gėrybių akcentais, sukurdamas harmoningą skonių derinį. Kiekvienas kąsnis yra tobulas baltymo, varškės kremo ir jūros prieskonių balansas, papildytas šviežių žalumynų gaiva.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje varškės galima naudoti riebų kreminio sūrio (Philadelphia tipo).
- Krapus arba petražoles galima pakeisti kelerių lapeliais arba baziliku.
- Majonezo alternatyva - graikiškas jogurtas arba avokado kremas.
- Česnaką galima pakeisti česnakų milteliais (1/4 arbatinio šaukštelio vietoj 1 skiltelės).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kiaušinius geriausia virti 8-9 minutes nuo užvirimo momento, kad tryniai būtų tinkamai išvirę.
- Prieš pjaustant, kiaušinius reikia atvėsinti lediniame vandenyje.
- Varškę rekomenduojama pertrinti per sietelį, kad įdaras būtų kreminis.
- Krevetės turi būti visiškai atvėsusios prieš dedant ant kiaušinių.
Kalorijos
- Bendras patiekalo kaloringumas: 840 kcal
- Vienos porcijos (2 puselės) kaloringumas: 140 kcal
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti