Sumuštiniai su kiaušiniais ir karamelizuotais svogūnais

2024-11-23 Autorius Rugilė - maistassielai

Sumuštiniai su kiaušiniais ir karamelizuotais svogūnais
Sumuštiniai su kiaušiniais ir karamelizuotais svogūnais – tai puikus pasirinkimas sotiems ir gardiems pusryčiams ar lengviems pietums. Šis receptas sujungia švelnų kiaušinio skonį su saldžiais karamelizuotais svogūnais, suteikdamas sumuštiniui išskirtinį skonį. Papildomi ingredientai, tokie kaip malta kiauliena, marinuoti agurkėliai ir traškios salotos, praturtina patiekalą ir suteikia jam tekstūros bei skonio įvairovės.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Sumuštinių duona: Galite naudoti pilno grūdo duoną arba prancūzišką batoną, kad suteiktumėte sumuštiniui kitokį skonį ir tekstūrą.
  • Malta kiauliena: Jei norite lengvesnio varianto, pakeiskite maltą kiaulieną malta vištiena arba kalakutiena.
  • Marinuoti agurkėliai: Vietoje jų galite naudoti šviežius agurkus arba marinuotas paprikas, kad suteiktumėte kitokį skonio akcentą.
  • Iceberg salotos: Galite naudoti romėniškas salotas arba špinatus, kurie taip pat suteiks traškumo ir šviežumo.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Karamelizuoti svogūnai: Svogūnų karamelizavimas gali užtrukti apie 30-40 minučių, tačiau tai verta pastangų, nes suteikia patiekalui gylio ir saldumo. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kol jie taps auksinės spalvos ir minkšti.
  • Kiaušinio kepimas: Kepkite kiaušinį pagal savo skonį – jei mėgstate skystą trynį, kepkite trumpiau, jei kietesnį – ilgiau.
  • Duonos skrudinimas: Skrudinkite duoną toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte mėsą, kad ji įgautų papildomo skonio.

Kalorijos:

Kalorijos vienoje porcijoje: apie 450 kcal 

Ingredientai

    • Sumuštinių duona: 2 riekelės
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Karamelizuoti svogūnai: apie 50 g (iš vieno vidutinio svogūno)
    • Malta kiauliena: 50 g
    • Marinuotas agurkėlis: 1 mažas
    • Iceberg salotos: nedidelė saujelė
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Malti česnakai: pagal skonį
    • Majonezas: 1 arbatinis šaukštelis
    • Mėsainių padažas: 1 arbatinis šaukštelis
    • Aliejus: kepimui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsos paruošimas: Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus.
  2. 2. Sudėkite maltą kiaulieną, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir maltais česnakais. Kepkite, kol mėsa taps ruda ir iškeps.
  3. 3. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
  4. 4. Duonos skrudinimas: Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte mėsą, įpilkite šiek tiek aliejaus, jei reikia.
  5. 5. Sudėkite sumuštinių duonos riekeles ir kepkite iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios.
  6. 6. Kiaušinio kepimas: Kitoje keptuvėje arba toje pačioje (nuvalius) įkaitinkite šiek tiek aliejaus.
  7. 7. Įmuškite kiaušinį ir kepkite iki norimos konsistencijos (skystas arba kietas trynys). Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  8. 8. Sumuštinio surinkimas: Ant vienos duonos riekelės užtepkite majonezą, ant kitos – mėsainių padažą.
  9. 9. Ant majonezu pateptos riekelės dėkite pailgai supjaustytą marinuotą agurkėlį ir smulkintas Iceberg salotas.
  10. 10. Ant salotų dėkite keptą maltą kiaulieną, ant jos – keptą kiaušinį.
  11. 11. Ant kiaušinio uždėkite karamelizuotus svogūnus (jei pageidaujate, galite juos šiek tiek pašildyti).
  12. 12. Uždėkite antrąją duonos riekelę su mėsainių padažu viršuje.
  13. 13. Patiekimas: Patiekite sumuštinį iš karto, kol jis dar šiltas.
Receptų autorė maistassielai