Karamelizuoti svogūnai sumuštiniams ir ne tik

2024-12-20 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Karamelizuoti svogūnai sumuštiniams ir ne tik
Karamelizuoti svogūnai sumuštiniams ir ne tik – tai turtingo skonio priedas, kuris suteikia patiekalams subtilaus saldumo ir gilaus aromato. Lėtai kepti svogūnai įgauna aksominę tekstūrą ir sodrią karamelinę spalvą, puikiai derančią su gardžia duona, sūriais, mėsos patiekalais, sumuštiniais ar net pica. Jie gali būti naudojami kaip priedas salotoms, sriuboms ar kaip išskirtinis pagardas ant duonos. Karamelizuoti svogūnai – universali ir gardi namų virtuvės paslaptis, suteikianti patiekalams nepakartojamo skonio.

Autorės komentaras - nors svogūnų karamelizavimas yra ilgokas procesas, jie labai paskanina bet kokį patiekalą, tai laiko investuoti, manau, verta. Juos panaudoti galima įvairiuose patiekaluose – kartu su makaronais, salotomis, sumuštiniams… Galimybių atrasti naujus skonius tikrai gausu!

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nulupti svogūnus, perpjauti per puse ir supjaustyti pusžiedžiais.
  2. 2. Į šaltą keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti pjaustytus svogūnus ir dėti keptuvę ant kaitros.
  3. 3. Ant svogūnų berti maždaug žiupsnį druskos ir išmaišyti.
  4. 4. Svogūnus kepti uždengus dangčiu ir kas kelias minutes pamaišyti.
  5. 5. Praėjus 20-30 min. arba kai svogūnai pradės darytis permatomi – kepti be dangčio ir taip pat kas 3-5 min pamaišyti. Jeigu svogūnai pradėtų svilti – įpilti labai nedaug vandens.
  6. 6. Po dar 20-30 min. svogūnai turėtų pradėti ruduoti ir karamelizuotis – tada maišyti dažnai, kad neprikeptų – kas 0,5-1 min., o kuo labiau svogūnai ruduos, tuo dažniau maišyti.
  7. 7. Svogūnai bus paruošti, kai visi bus tamsiai rudos spalvos. Visas karamelizavimas bendrai užtrunka maždaug apie valandą kepimo.
  8. 8. Sumuštiniams paruošti: šviesią duoną ištepti humusu ir ant viršaus uždėti karamelizuotų svogūnų.
Karamelizuoti svogūnai sumuštiniams ir ne tik
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
(3)
Sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais
(4)
Veganiška baklažanų sriuba su kokosų pienu
(1)