Autorius apie receptą
Toks "sūris" idealiai tinka ant įvairiausių makaronų patiekalų, į salotas arba visur, kur tinka ir įprastinis parmezano sūris. Jis yra pagamintas iš riešutų, neaktyvių mielių dribsnių ir prieskonių. Mano pačios variantas yra iš graikinių riešutų. O Jūs galite naudoti bet kokius mėgstamus riešutus, pavyzdžiui, anakardžius, migdolus ar makadamijos riešutus.
Tokį netikrą sūrį pagaminti itin paprasta. Reikia tik maistiniu kombainu sutrinti visus ingredientus iki trupinių.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Graikinių riešutų vietoje galite naudoti anakardžius, kurie suteiks kremišką tekstūrą, migdolus - subtilesniam skoniui, arba makadamijos riešutus - ypač turtingam skoniui.
- Neaktyvių mielių dribsnių kiekį galite didinti iki 4 valgomųjų šaukštų, jei mėgstate intensyvesnį sūrio skonį.
- Galite pridėti pusę arbatinio šaukštelio citrinų žievelės, kuri suteiks gaivaus citrusiško aromato.
- Vietoje jūros druskos galima naudoti himalajų druską arba kūdikių druską.
- Papildomam aštrumui galite įdėti žiupsnelį kajeno pipirų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausią rezultatą pasieksite, jei riešutus prieš smulkinimą truputį pakepinsite sausoje keptuvėje - tai išryškins jų skonį.
- Nepersmulkinkite - geriausias rezultatas pasiekiamas, kai mišinys išlieka trupinių konsistencijos, o ne tampa pasta.
- Jei norite ilgiau išlaikyti šviežumą, laikykite hermetiškame inde šaldytuve.
- Prieš patiekiant paberkite ant ką tik paruoštų, dar karštų patiekalų, kad išryškėtų visas skonis.
Atsiliepimai