Kreminė morkų sriuba su kokosų pienu

2024-10-15 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Kreminė morkų sriuba su kokosų pienu
Ši sriuba su morkomis, imbieru ir kokosų pienu yra skani ir kreminė, turinti subtilų aštrumo atspalvį iš imbiero ir kario prieskonių. Svogūnai ir česnakai suteikia švelnų aromatinį pagrindą, o morkos priduria natūralaus saldumo. Kokosų pienas užbaigia sriubą, suteikdamas jai kremiškumo ir tropinio skonio, puikiai derančio su švelniais prieskoniais.

Sriuba idealiai tinka šaltoms dienoms, yra lengva ir maistinga, puikiai subalansuojanti saldumo, aštrumo ir kreminio sodrumo skonius. Patiekti galima su skrebučiais ar duonos gabalėliais, kad būtų dar sočiau.

Autorės komentaras - jeigu reikėtų išsirinkti skaniausios sriubos receptą – tai tikrai būtų koks nors trintos sriubos variantas. Dalinuosi labai sušildančios sriubos receptu, kurį išbandyti galima bet kokiu metų sezonu, nes morkos ir imbierai labai lengvi prieinami visus metus. Dėl naudojamo šviežio imbiero sriuba visai aštri, tad jei visai nemėgstate aštrumo, galima dėti mažiau imbiero. Tik rekomenduoju nepakeisti jo milteliais ir naudoti šviežią – suteikia tikrai visiškai kitokį (daug geresnį) skonį.

Sriubai apibarstyti labai tinka sezamo sėklos, o jeigu draugaujat su aštrumu, tai ir čili aliejaus galima užsipilti.

Ingredientai

    • Morkos: 6-7 vnt. (didelės, nuskustų apie 600 g.)
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š. 
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnakai: 3 skiltelės
    • Imbieras: 2 valg. š.
    • Daržovių sultinys: 800 ml (2 kubeliai)
    • Malti pipirai: 1/4 arb. š.
    • Kario pasta: 1 valg. š.
    • Kokosų pienas: 300 ml (pilno riebumo, kietosios dalies iš skardinės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką.
  2. 2. Nuskustas morkas supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  3. 3. Imbierą nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka.
  4. 4. Puode įkaitinti alyvuogių aliejų. Sudėti smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepti vis maišant, kol pasidarys permatomi. Tada sudėti tarkuotą imbierą, įpilti šiek tiek vandens (kelis šaukštus) ir maišant pakepti dar kelias minutes.
  5. 5. Į puodą sudėti pjaustytas morkas, supilti vandenį su daržovių sultinio kubeliais, pipirus, karį. Gerai išmaišyti ir virti 25-30 minučių vis pamaišant.
  6. 6. Išvirus palikti kelias minutes pravėsti ir tuomet sutrinti rankiniu trintuvu iki vientisos masės. Supilti kokosų pieną ir dar kartą sutrinti iki sriubos konsistencijos.
Kreminė morkų sriuba su kokosų pienu
Japoniška Ramen sriuba su jautiena ir grybais
(1)
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)