Veganiškas rūkytas ir prieskoniuotas cheddar'o sūris

Autorius apie receptą

Be abejo, toks veganiškas "sūris" nebus „kietasis“, bet savo skoniu bei aromatu jis tikrai nenuvils nei vieno. Idealus skanauti tepant ant duonos, skrebučių arba pagardinti makaronus, picas bei kitus patiekalus. Tikrai rekomenduoju pamėginti, ne tik veganiškos mitybos gerbėjams!

Ingredientai

    • anakardžių riešutai: 1 puodelio
    • mielių dribsniai: 0,5 puodelio
    • probiotikas: 2 kapsulių (arba natūralus sojos jogurtas - 2 šaukštų)
    • sojų/avižų grietinėlė: 2 šaukštų (jeigu naudosite kapsules; jei rinksitės sojos jogurtą, dėti nereikia)
    • rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštleio
    • druska: pagal skonį
    • ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 2-3 šaukštų (tinka ir kitoks)
    • čili dribsniai ir česnako granulės (arba kiti mėgstami prieskoniai apvoliojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užmerkiame anakardžių riešutus ir palaikome per visą naktį.
  2. 2. Kitą dieną nusunkiame, sudedame į trintuvę su mielėmis, aliejumi, probiotikais ir sojos grietinėle / sojos jogurtu, druska, rūkyta paprika bei ciberžole ir viską sutriname iki vienalytės masės.
  3. 3. Tada masę sukrečiame į indą arba sūrmaišį, apibarstome prieskoniais ir paliekame bent dieną pasifermentuoti maždaug 30-40 laipsnių temperatūroje (jokiais būdais ne aukštesnėje!).
  4. 4. Po to jau galite skanauti ir lepintis! :)
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau veganiškų receptų rasite: Veganiški patiekalai.

Atsiliepimai

Purūs veganiški akvafabos blynai
(1)
Orkaitėje keptos cukinijos su įdaru
(1)
Trinta bulvių sriuba veganiškai
(1)
Kreminė veganiška burokėlių sriuba su greipfrutų sultimis ir traškiu tofu
(1)
Makaronų apkepas su pievagrybiais ir šalavijais (vegan)
(1)
Meduolinis keksas be kiaušinių ir pieno produktų
(1)