Be abejo, toks veganiškas "sūris" nebus „kietasis“, bet savo skoniu bei aromatu jis tikrai nenuvils nei vieno. Idealus skanauti tepant ant duonos, skrebučių arba pagardinti makaronus, picas bei kitus patiekalus. Tikrai rekomenduoju pamėginti, ne tik veganiškos mitybos gerbėjams!
Ingredientai
anakardžių riešutai: 1 puodelio
mielių dribsniai: 0,5 puodelio
probiotikas: 2 kapsulių (arba natūralus sojos jogurtas - 2 šaukštų)
čili dribsniai ir česnako granulės (arba kiti mėgstami prieskoniai apvoliojimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užmerkiame anakardžių riešutus ir palaikome per visą naktį.
2. Kitą dieną nusunkiame, sudedame į trintuvę su mielėmis, aliejumi, probiotikais ir sojos grietinėle / sojos jogurtu, druska, rūkyta paprika bei ciberžole ir viską sutriname iki vienalytės masės.
3. Tada masę sukrečiame į indą arba sūrmaišį, apibarstome prieskoniais ir paliekame bent dieną pasifermentuoti maždaug 30-40 laipsnių temperatūroje (jokiais būdais ne aukštesnėje!).