Tikriausiai daugelis yra ragavę arba bent jau girdėję apie braunius, o ar esate ragavę pyragėlių - blondžių? Jie skiriasi nuo braunių tuo, kad blondžiuose visiškai nėra kakavos arba tamsaus
šokolado. Žinoma, jie gaunasi tokie pats skanūs, kaip ir brauniai!
Tokį veganiško deserto be glitimo receptą sugalvojau visai netikėtai. Norėjosi kažko skanaus ir saldaus, bet tuo pačiu nekaloringo, neatsibodusio ir lengvai, greitai pagaminamo. Ingredientai tikrai lengvai randami kiekvieno sveikuolio-smaližiaus virtuvėje. O jei šių produktų neturite, juos visada rasite artimiausioje parduotuvėje.
Valgant blondžius gali pasirodyti, kad jie pagaminti su miltais, nors sudėtyje jų taip pat nėra. Avinžirnių skonio valgant nesijaučia, nes jį užgožia riešutų sviestas.
Gamindama naudojau 13x22 centimetrų dydžio kepimo formą ir gavosi 16 gabaliukų.