Tai ispaniškos aliejuje keptos spurgos - pyragėliai su cinamono cukrumi.
Keliaudami su vyru, mes mėgstame išbandyti dar neragautus patiekalus ir be abejonės atrasti naujus desertus. Churros - tai dar vienas ragautas desertas. Tiesa, Maljorkoj jų teko paragauti tik viešbutyje (niekur mieste jų neradau), tai suprantama, ir skonis buvo ne kažką... Viešbučių restoranuose, apskritai, visi desertai dažniausiai yra pirktiniai ir beskoniai. Iš smalsumo ragavau viską, tačiau daugiau teko raukyti nosį nei mėgautis.
Šias Churros kepiau dar prieš pat atostogas, namuose, nes labai norėjau paragauti jų Maljorkoje ir palyginti, galvojau gal pavyks ką nors pridėti ir sugalvoti dar kitokį receptą. Taip jau išėjo, kad normalių Churros ten net ir neradau, todėl naminės pasirodė skanesnės. Bet aišku, bus dar progų jų paragauti ateity, galbūt jau žemyninėj Ispanijoje.
Na, o dabar siūlau išbandyti šį receptą ir jums. Man ir mano vyrui labai patiko.
1 puodelis - 250 mililitrų.