Tokios pienių lapų salotos priklauso gegužės-birželio mėnesio sezonui, tai yra tam metų laikotarpiui, kai mūsų soduose galima rasti sultingų pienių lapų ir kietų braškių, bet jeigu jūs gyvenate pietiniame planetos pusrutulyje, tai pas jus pienių ir braškių sezonas bus rudenį. Taip pat reikia žinoti, kad pienių lapai - tai puikus vaistas nuo alergijos žiedadulkėms, kitaip dar vadinamos "šienlige" (man asmeniškai itin aktualu).
Kelis metus iš eilės mėginau gaminti įvairius pienių salotų receptus, ir nei vienas neprigijo mano namuose (t.y. neplanuoju gaminti antrą kartą). Bet galiausiai radau tą receptą, kurį vadinu "išimtis iš taisyklės" - pienių salotos su braškėmis. Būtent braškės duoda pienių lapų kartumui to itin reikalingo saldaus skonio išbalansavimo, - šiose salotose pienių lapų kartumas patampa tarsi savotiškai pageidautinu. Taip pat, kadangi aš stengiuosi gaminti visai šeimai, o ne tik sau, tai dar teko pienių lapus perpus sumaišyti su špinatais - toks skonis tapo labai mėgstamas ir mano vaikų.
Kad pienių lapai būtų kuo mažiau kartūs, juos rekomenduojama maždaug pusvalandžiui pamerkti itin šaltame vandenyje. Jei užmerksite jau supjaustytus pienių lapus, tai šitaip pašalinsite dar daugiau kartumo.
Alternatyvai braškes, jeigu norisi, galite pakeisti mango vaisiumi. O jei norisi dar sočiau, tai itin tiks šias salotas apiberti kedrų riešutais (dar vadinamais "pinjoliais") arba gorgonzola sūrio trupiniais.
Tokio salotos nuostabiai tiks prie
kiaulienos kepsnio ir
virtų bulvių arba
bulvių košės.
Pagaminimui reiks turėti salotų džiovinimo karuselę, didelį peilį bei lentelę, taip pat didelį dubenį salotoms, mažą puodelį ir šluotelę ar šakutę - salotų padažo suplakimui.