Krevetės medaus ir česnakų padaže

2025-03-15 Autorius oSkanu.lt

Krevetės medaus ir česnakų padaže
Krevetės medaus ir česnakų padaže – tai tobulas saldžiai aštraus skonio derinys, kuris pavergia net išrankiausių gurmanų širdis. Šis Azijos virtuvės įkvėptas patiekalas yra nuostabus sprendimas, kai trokštate greitai, bet įspūdingai paruošti vakarienę. Medaus ir česnako aromatas susilieja į harmoningą skonių simfoniją, kuri papildo švelnų krevečių skonį. Krevetės yra ne tik skanu, bet ir maistinga – jose gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, būtinų jūsų organizmui. 

Šis receptas išsiskiria savo universalumu – jį galima patiekti tiek kaip užkandį svečiams, tiek kaip pagrindinį patiekalą šeimos vakarienei ar romantiškam pasimatymui. Kaskart gaminant šį patiekalą, jis užkariauja visų širdis savo nepakartojamu skoniu ir aromatu. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite šviežių krevečių, galite naudoti šaldytas – tiesiog būtinai jas tinkamai atšildykite prieš gaminimą. 
  • Vietoje krevečių be kiauto galima naudoti ir krevetes su kiautu, tačiau tuomet valgymo procesas bus šiek tiek sudėtingesnis. 
  • Medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavos nektaru, jei norite alternatyvaus saldumo šaltinio. 
  • Sojos padažą galima pakeisti tamari padažu, kuris yra be glitimo, arba kokosų aminos padažu tiems, kas vengia sojų. 
  • Čili dribsnius galima pakeisti paprika, jei norite švelnesnio skonio, arba srirachos padažu, jei mėgstate aštriau. 
  • Kalendros lapelius galima pakeisti petražolėmis arba krapais, jei nemėgstate kalendros specifinio skonio. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Krevetės yra labai jautrus produktas, todėl svarbu jų neperkepti. Jos būna paruoštos vos per kelias minutes – kai tik pasidaro rausvos ir nepermatomos. Perkeptos krevetės tampa kietos ir guminis, todėl stebėkite kepimo procesą atidžiai. 
  • Marinatą galima paruošti iš anksto ir krevetės gali marinuotis šaldytuve iki 2 valandų, taip jos dar labiau įgaus skonio. 
  • Padažui sutirštėti reikia šiek tiek laiko, todėl būkite kantrūs ir leiskite jam kaisti ant mažos ugnies. 
  • Šį patiekalą geriausia patiekti iš karto pagaminus, karštą. 
  • Papildomam skoniui galite išspausti citrinos sulčių tiesiai prieš patiekiant. 

Ingredientai

    • Krevetės be kiauto (nevirtos): 500 g
    • Citrininis žuvies prieskonis: 1 a. š.
    • Druska: žiupsnis
    • Čili dribsniai: žiupsnis
    • Česnakiniai pipirai: žiupsnis
    • Paprikos milteliai: 1 a. š.
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Sojos padažas: 1 v. š.
    • Medus: 1 v. š.
    • Citrinos sultys: 0.5 citrinos
    • Aliejus (kepimui): šlakelis
    • Kalendros lapeliai (patiekimui): keli
    • Česnakinis batas (patiekimui): pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pabarstykite krevetes druska, citrininiu žuvies prieskoniu, paprikos milteliais, česnakiniais pipirais ir čili dribsniais.
  2. 2. Išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įdėkite smulkintą česnaką ir pakepinkite, kol jis pradės skleisti aromatą.
  4. 4. Sudėkite krevetes ir kepkite, kol jos taps šviesiai rausvos, apie 2-3 minutes.
  5. 5. Supilkite medų ir sojos padažą, pakaitinkite dar 2-3 minutes, kol padažas sutirštės.
  6. 6. Krevetes sudėkite į lėkštes, apšlakstykite citrinos sultimis ir padažu, papuoškite kalendros lapeliais.
  7. 7. Patiekite su česnakiniu batonu.
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)
Norvegiškas omaras
(3)