Arborio ryžiai su krevetėmis ir špinatais

2021-12-02 Autorius oSkanu.lt

Arborio ryžiai su krevetėmis ir špinatais
Arbori ryžiai man yra tikras atradimas. Jie kuo puikiausiai tinka gaminti risotto. Tad šį kartą nuostabus risotto variantas su arborio ryžiais, krevetėmis ir špinatais. Visa šeima paragavusi dėkojo už nuostabią vakarienę ir prašė šitaip lepinti juos kaip įmanoma dažniau. Tad dalinuosi receptu ir su Jumis. Eikite gaminti ir lepinti savęs ir savo visos šeimos! :)

Ingredientai

    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • Arborio ryžiai: 2 stiklinių (500 mililitrų)
    • baltas sausas vynas: 0,5 stiklinės (125 mililitrų)
    • daržovių sultinys: 1 litro
    • tarkuotas parmezano sūris: 1 didelės saujos
    • švieži špinatai: 200 gramų
    • citrinos: 1
    • druska
    • pipirai
    Krevetėms:
    • krevetės: kiek norisi
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • čili prieskoniai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į keptuvę dėkite 2 valgomuosius šaukštus sviesto. Kai sviestas išsilydo ir įkaista, dėkite susmulkintą svogūną ir kepinkite keletą minučių.
  2. 2. Tuomet berkite susmulkintą česnaką ir kepinkite dar maždaug minutę.
  3. 3. Suberkite ryžius, išmaišykite ir kepinkite kelias minutes.
  4. 4. Po to pilkite vyną. Kaitinkite vis maišydami, kol keptuvėje nebelieka skysčio - alkoholis išgaruos, o vyną sugers ryžiai.
  5. 5. Paskui pilkite 0,5 stiklinės sultinio, išmaišykite ir kaitinkite tol, kol skysčio nelieka. Šitaip kartokite pildami po pusę stiklinės vandens, kol sunaudosite visą sultinį.
  6. 6. Paragaukite, jeigu ryžiai vis dar kietoki, pakartokite su puse stiklinės vandens.
  7. 7. Kai jau ryžiai paruošti, dėkite prie jų vieną valgomąjį šaukštą sviesto, parmezaną, špinatus, įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite citrinos sulčių. Išmaišykite ir keletą minučių pakaitinkite, kol špinatai susileis.
  8. 8. Paragaukite ir pridėkite pagal savo skonį druskos bei pipirų.
  9. 9. Kai lieka maždaug 5 minutės iki Risotto gaminimo pabaigos, pradėkite ruošti krevetes - keptuvėje įkaitinkite sviestą.
  10. 10. Dėkite susmulkintą česnaką ir pakaitinkite maždaug minutę.
  11. 11. Tada sudėkite krevetes ir kepkite maždaug 2-3 minutes, kol šios taps gražiai rausvos.
  12. 12. Pabarstykite krevetes druska, pipirais ir čili prieskoniais. Patiekite ir skanaukite!
  13. 13. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)
Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis
(2)
Midijos su pomidorais, nduja ir chorizo
(1)