Greiti pietūs: Makaronai su rūkyta lašiša ir grietinėlės padažu

2023-10-06 Autorius Su karamele

Greiti pietūs: Makaronai su rūkyta lašiša ir grietinėlės padažu
Šiandien noriu Jums parodyti kaip paruošti greitus pietus šeimai, gaminant makaronus su rūkyta lašiša ir grietinėlės padažu. Man šis receptas labai patinka, nes reikia vos 5 ingredientų ir visai nedaug darbo, o rezultatas labai geras. 

Aš įprastai gaminu su grietinėlės padažu, bet tomis dienomis, kai grietinėlės neturiu, drąsiai galima gaminti ir su grietine ir šlakeliu pieno. Pirmas variantas man gal kiek skanesnis, bet iš esmės didelio skirtumo tarp jų tikrai nėra. Pamėginkite jau šiandien!

Ingredientai

    • spageti makaronai: ~300-400 gramų (išverdame)
    • svogūnai: 3 (smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 2-3 skiltelių (sutriname)
    • rūkyta lašiša: ~100-200 gramų
    • grietinėlės: 100 mililitrų (arba keli valgomieji šaukštai grietinės ir šlakelis pieno)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. 2. Tada į kaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus bei sutrintą česnaką.
  3. 3. Per tą laiką mažais gabaliukais supjaustykite rūkytą lašišą ir po maždaug 5-7 minučių sudėkite į keptuvę kartu pasitroškinti.
  4. 4. Maždaug po 5 minučių užpilkite grietinėlę (arba grietinė + pienas) ir po kelių minučių sudėkite išvirusius makaronus.
  5. 5. Viską išmaišykite, dar patroškinkite iki 5 minučių ir patiekite. Skanaukite!
  6. 6. Pastebėjimas: Šį kartą gamindama naudojau pusę paprastų kvietinių makaronų, pusę rudųjų rupių miltų makaronų.