Makaronai Carbonara su karšto rūkymo šonine ir sūriu

2025-03-18 Autorius oSkanu.lt

Makaronai Carbonara su karšto rūkymo šonine ir sūriu
Kartais būna taip gera pasilepinti greitai pagaminamu patiekalu… šį kartą makaronai su šonine ir grietinėlės padažu, taip pat su gera muzika ir mėgstamo vyno taure (nealkoholinio žinoma)…

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Nors klasikinėje Carbonara naudojami spaghetti arba tagliatelle makaronai, juos galima pakeisti penne, fusilli ar net farfalle makaronais
  • Karšto rūkymo šoninę galima pakeisti bekonu, pancetta arba net kumpiu, jei ieškote švelnesnio skonio. 
  • Grietinėlę galima pakeisti kreminiu sūriu mascarpone arba riebiu jogurtu, jei norite mažiau kalorijų. 
  • Parmezano sūrį galima pakeisti ne tik „Džiugu", bet ir pekorino, grana padano ar net brandinto čederio sūriu. 
  • Petražoles galima pakeisti krapais, bazilikais arba čiobreliais, priklausomai nuo to, kokį aromatą norite suteikti patiekalui. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Svarbiausia Carbonara gamyboje – tinkamas temperatūros valdymas. Pridėjus kiaušinių ir grietinėlės mišinį, nuimkite keptuvę nuo ugnies, kad kiaušiniai nesukreštų, o taptų kreminiu padažu. Makaronus virkite tik iki al dente būsenos – jie turėtų būti lengvai kieti. Prieš supilant padažą, pasilikite šiek tiek makaronų virimo vandens – jis padės sukurti tobulą padažo konsistenciją. Šoninę pjaustykite vidutinio storio juostelėmis arba kubeliais, kad ji būtų jaučiama kiekviename kąsnyje. Neperdarykite su prieskoniais – leiskite pagrindinėms sudedamosioms dalims atskleisti savo skonį. 

Ingredientai

    • spaghetti arba tagliatelle makaronai: 100 gramų
    • karšto rūkymo šoninė: 100 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1
    • grietinėlė: 50 mililitrų
    • stambiai malti juodieji pipirai
    • tarkuotas parmezano sūris: ~3-4 valgomųjų šaukštų (arba "Džiugas")
    • kapotos petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės.
  2. 2. Keptuvėje pakepiname pipirus su smulkinta šonine (pagal skonį ir norą galima supjaustyti stambiau arba nedideliais kubeliais).
  3. 3. Per tą laiką, kol šoninė kepa dubenėlyje sumaišome grietinėlę, kiaušinio trynį ir 2 valgomuosius šaukštus tarkuoto kietojo sūrio.
  4. 4. Tada išvirtus makaronus sudedame į keptuvę, išmaišome su šonine ir užpilame pasiruoštu padažu.
  5. 5. Viską išmaišome ir nukeliame nuo ugnies (paragaujame padažą, jeigu šoninė nebuvo labai sūri gali prireikti žiupsnelio druskos), dar kartą viską permaišome, makaronus sudedame į lėkštę, pabarstome sūriu ir kapotomis petražolėmis. Patiekiame ir skanaujame!
  6. 6. Patarimas: Jei padažas gavosi kiek per skystas (dedant makaronus paliko per daug vandens) - keptuvę palaikome kiek ilgiau ant ugnies, bet nepamirštame visą laiką maišyti.

Carbonara gaminami be grietinėlės
Atsakyti
Makaronų apkepas su mėsa ir paprika
(2)
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
(3)
Makaronai su grietinėle ir česnakinėmis krevetėmis
(1)