Autorius apie receptą
Kartais būna taip gera pasilepinti greitai pagaminamu patiekalu… šį kartą makaronai su šonine ir grietinėlės padažu, taip pat su gera muzika ir mėgstamo vyno taure (nealkoholinio žinoma)…
Galimos ingredientų alternatyvos - Nors klasikinėje Carbonara naudojami spaghetti arba tagliatelle makaronai, juos galima pakeisti penne, fusilli ar net farfalle makaronais.
- Karšto rūkymo šoninę galima pakeisti bekonu, pancetta arba net kumpiu, jei ieškote švelnesnio skonio.
- Grietinėlę galima pakeisti kreminiu sūriu mascarpone arba riebiu jogurtu, jei norite mažiau kalorijų.
- Parmezano sūrį galima pakeisti ne tik „Džiugu", bet ir pekorino, grana padano ar net brandinto čederio sūriu.
- Petražoles galima pakeisti krapais, bazilikais arba čiobreliais, priklausomai nuo to, kokį aromatą norite suteikti patiekalui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Svarbiausia Carbonara gamyboje – tinkamas temperatūros valdymas. Pridėjus kiaušinių ir grietinėlės mišinį, nuimkite keptuvę nuo ugnies, kad kiaušiniai nesukreštų, o taptų kreminiu padažu. Makaronus virkite tik iki al dente būsenos – jie turėtų būti lengvai kieti. Prieš supilant padažą, pasilikite šiek tiek makaronų virimo vandens – jis padės sukurti tobulą padažo konsistenciją. Šoninę pjaustykite vidutinio storio juostelėmis arba kubeliais, kad ji būtų jaučiama kiekviename kąsnyje. Neperdarykite su prieskoniais – leiskite pagrindinėms sudedamosioms dalims atskleisti savo skonį.
Atsiliepimai
Aš
Atsakyti