Kartais būna taip gera pasilepinti greitai pagaminamu patiekalu… šį kartą makaronai su šonine ir grietinėlės padažu, taip pat su gera muzika ir mėgstamo vyno taure (nealkoholinio žinoma)…
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors klasikinėje Carbonara naudojami spaghetti arba tagliatelle makaronai, juos galima pakeisti penne, fusilli ar net farfalle makaronais.
- Karšto rūkymo šoninę galima pakeisti bekonu, pancetta arba net kumpiu, jei ieškote švelnesnio skonio.
- Grietinėlę galima pakeisti kreminiu sūriu mascarpone arba riebiu jogurtu, jei norite mažiau kalorijų.
- Parmezano sūrį galima pakeisti ne tik „Džiugu", bet ir pekorino, grana padano ar net brandinto čederio sūriu.
- Petražoles galima pakeisti krapais, bazilikais arba čiobreliais, priklausomai nuo to, kokį aromatą norite suteikti patiekalui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Svarbiausia Carbonara gamyboje – tinkamas temperatūros valdymas. Pridėjus kiaušinių ir grietinėlės mišinį, nuimkite keptuvę nuo ugnies, kad kiaušiniai nesukreštų, o taptų kreminiu padažu. Makaronus virkite tik iki al dente būsenos – jie turėtų būti lengvai kieti. Prieš supilant padažą, pasilikite šiek tiek makaronų virimo vandens – jis padės sukurti tobulą padažo konsistenciją. Šoninę pjaustykite vidutinio storio juostelėmis arba kubeliais, kad ji būtų jaučiama kiekviename kąsnyje. Neperdarykite su prieskoniais – leiskite pagrindinėms sudedamosioms dalims atskleisti savo skonį.
Aš
Atsakyti