Makaronai su moliūgų padažu, riešutais ir duonos trupiniais yra fantastiškas receptas visiems makaronų mėgėjams. Todėl atkeliauju su šia nuostabia idėja, nes kada, jeigu ne dabar, gaminti iš moliūgų (bent jau mano gaminimo metu yra pats moliūgų sezonas)? Esu labai didžiulė makaronų gerbėja, tad jų patiekalus gaminu tikrai dažnai, bet šį derinį išmėginau pirmą kartą. Reziumė: fantastiškai gerai!
Keptų moliūgų padažas švelnus bei idealiai tinka ilgiems linguine makaronams. Skrudinti graikiniai riešutai ir ruginės duonos trupiniai suteiks malonaus traškumo bei subalansuos skonį. Nors moliūgų sriubą dažnokai valgau su skrudinta rugine duona, tikriausiai tik dabar iš tiesų supratau, kaip tobulai ruginė duona tinka su moliūgais.
Aš gamindama naudojau sviestinį moliūgą. Tinka ir kitos rūšys, bet jeigu yra galimybė, rekomenduočiau vis gi rinktis sviestinį. Jo skoninės savybės pačios geriausios, gamindama tikrai pajaučiu skirtumą. Dar viena nuostabus rūšis - muskatinis moliūgas žalia žieve. Jo minkštimo spalva ryškesnė, oranžinė, todėl makaronai su moliūgų padažu, riešutais bei duonos trupiniais gautųsi labiau oranžiniai, nei manieji.
Tikiuosi, kad šį mano receptą tikrai išmėginsite, o kad viskas pavyktų, primenu, kad norint pasigaminti skanią pastą,
pačios svarbiausios taisyklės yra:
1. Virti tikrai dideliame sūraus vandens kiekyje, kad virdami makaronai turėtų pakankamai erdvės ir laisvai judėtų. Aliejaus pilti tikrai nereikia - svarbu, kad pakaktų vandens. Galima vieną sykį pamaišyti šaukštu, kad nekibtų prie dugno ir to visiškai pakanka.
2. Būtina pasirinkti kokybiškus makaronus. Tai tikrai svarbi, o gal net ir pati svarbiausia taisyklė. Tradiciškai Italijoje pasta yra gaminama bronzinėmis formomis. Jos "pašiaušia" paviršių, taip pat suteikia šiurkštumo, dėl kurio makaronai labai gerai sugeria padažą. Mūsų šalyje taip pat galima kietagrūdžių kviečių makaronai. Man patiko, kad verdami jie nesukrenta, netyžta ir nesulimpa.
3. Kietagrūdžių kviečių makaronai - nuostabus baltymų ir skaidulinių medžiagų šaltinis, bet tik tuomet, kai jie yra nepervirti! Makaronai privalo likti kietoki, bet būti kramtomi. Aš įprastai verdu kiek trumpiau, nei būna nurodyta instrukcijose ant pakuotės, ypatingai jeigu makaronus dedu į keptuvėje kunkuliuojantį padažą.
Reklama
Nepamirštame paprastų gaminimo taisyklių, pasirenkame tinkamus makaronus ir pavyks labai nuostabus patiekalas. O dabar, keliaujam prie recepto ir pačio gamybos proceso!
Atsakinėjama į Komentarą