Vegetariški spagečiai su keptais česnakais ir parmezano sūriu

Autorius apie receptą

Jeigu visiškai atvirai, tai jau antra diena negaliu atsivalgyti šių spagečių. Kepti česnakai ir parmezano sūris suteikia tobulą skonį, galiu tai prižadėti. Be to pasigamina labai greitai.

Ingredientai

    • spageti makaronai: 400 gramų
    • česnakas: 8-10 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 5-6 valgoųjų šaukštų
    • grūsta aitrioji paprika: žiupsnelio
    • šviežiai pjaustytos petražolės: 1 saujelės
    • tarkuotas parmezano sūris: ~50 gramų (arba pagal skonį)
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia spageti makaronus išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. verdami makaronai - spagečiai
  3. 2. Po to nukošiame ir sudedame atgal į puodą. Pasiliekame šiek tiek makaronų nuoviro.
  4. nukošiami makaronai - spagečiai
  5. 3. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų (imame mažesnę keptuvę, kad dugnas būtų padengtas aliejumi).
  6. 4. Sudedame plonais griežinėliais supjaustytas česnako skilteles ir kepame tol, kol griežinėliai gražiais apskrunda.
  7. 5. Suberiame aitriąsias paprikas ir permaišome.
  8. 6. Paruoštą keptuvės turinį supilame ant spagečių, sudedame supjaustytas petražoles, suberiame tarkuotą parmezano sūrį, įpilame šlakelį makaronų nuoviro, pagardiname pagal savo skonį druska ir viską gerai išmaišome.
  9. 7. Patiekdami ant viršaus užtarkuojame dar šiek tiek parmezano sūrio. Skanaujame!
  10. spagečiai su keptais česnakais ir parmezano sūriu
  11. 8. Rekomendacija: Daugiau spagečių receptų rasite: Spagečiai.

Atsiliepimai

Įdaryti makaronai su bešamelio padazu
(3)
Wok makaronai su teriyaki padažu ir tofu
(1)
Įdaryti makaronai Cannelloni su rikota arba varške, špinatais ir pomidorais
(6)
Makaronų apkepas su faršu
(27)