Pad thai su krevetėmis, ryžių makaronais ir daržovėmis

2025-03-29 Autorius oSkanu.lt

Pad thai su krevetėmis, ryžių makaronais ir daržovėmis
Aš tiesiog ta žodžio prasme, negaliu gyventi be Azijos virtuvės. Galiu tik pasakyti, kad ji yra daug lengviau paruošiama savo virtuvėje, nei daugelis įsivaizduoja. Dėl šio neteisingo įsitikinimo, daugelis žmonių eina mėgautis Azijos skoniais į restoranus. Bet aš galiu pasakyti tik tiek, jei norite paruošti Azijos virtuvę, tiesiog reikės perlipti per save - pirmiausia nusiteikti šitaip gaminti, o antra nebijoti nusipirkti dar nebandytų ir nematytų ingredientų savo virtuvėje. Šitaip sukursite daug egzotiškesnius skonius savo namuose ir galiu patikinti, kad namie gaminsite daug dažniau! ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šis Pad Thai receptas yra labai lankstus ir gali būti pritaikytas pagal jūsų skonį arba pagal tai, ką turite namuose: 
Reklama
Ad Placeholder

  • Krevetės: galite pakeisti vištiena, tofu (vegetariškam variantui) arba jūros gėrybių mišiniu.
  • Ryžių makaronai: jei neturite ryžių makaronų, galite naudoti soba makaronus arba plonyčius egg noodles.
  • Daržovės: be paprikų ir morkų, galite įdėti cukinijos, svogūnų, brokolių arba špinatų.
  • Pupelių daigai: galima pakeisti sojų daigais arba tiesiog praleisti, jei neturite.
  • Sojos padažas: galite naudoti tamari (be glitimo) arba kokosų aminą.
  • Žuvų padažas: veganiškam variantui naudokite fermentuotą sojos padažą arba tiesiog daugiau sojos padažo.
  • Rudas cukrus: galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba kokosų cukrumi.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Visus ingredientus paruoškite iš anksto, nes Pad Thai gaminamas greitai ir reikia viską turėti po ranka.
  • Nepervirkite ryžių makaronų – jie turi būti al dente, nes dar bus kepami keptuvėje.
  • Naudokite didelę keptuvę arba woką, kad visi ingredientai tilptų ir galėtumėte patogiai maišyti.
  • Jei mėgstate aštresnį maistą, padažui galite pridėti daugiau šviežių čili pipirų arba čili pastos.
  • Krevetės kepa labai greitai, todėl stebėkite jas atidžiai – perkeptos jos taps kietos ir guminės.
  • Padažą galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Ingredientai

    Pad-Thai su krevetėmis:
    • krevetės: 250 gramų
    • aliejus (kepimui)
    • ryžių makaronai: 300 gramų
    • paprikos: 1
    • morkos: 1
    • konservuoti pupelių daigai: 150 gramų
    Patiekimui:
    • laimo vaisiai: 1
    • žemės riešutai
    • čili
    • svogūnų laiškai
    • šviežia kalendra
    Padažui:
    • sojos padažas / Tamari: 10 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (arba medus)
    • ryžių actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • žuvų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • austrių padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • sezamų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (geriausia būtų skrudintų sezamų)
    • laimo sultys: iš 0,5 vnt.
    • česnakas: 2 skiltelių
    • imbiero šaknis: 2 centimetrų gabaliuko

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia indelyje sumaišykite visus padažui nurodytus ingredientus.
  2. 2. Tada krevetes apipilkite šaukštu padažo ir leiskite kelias minutes pasimarinuoti.
  3. 3. Paprikas ir morką supjaustykite plonomis juostelėmis.
  4. 4. Tuomet išvirkite ryžių makaronus, išvirusius gausiai perliekite šaltu vandeniu (tai daroma tam, kad jie nesuliptų).
  5. 5. Į keptuvę pilkite aliejaus, iškepkite krevetes ir atidėkite.
  6. 6. Į keptuvę pilkite aliejaus, dėkite papriką, morką, pupelių daigus ir kepkite maždaug minutę.
  7. 7. Tada į keptuvę sudėkite atgal krevetes, sudėkite makaronus ir supilkite padažą. Viską išmaišykite.
  8. 8. Patiekite pabarstę žemės riešutais, čili griežinėliais, svogūnų laiškais, kalendra bei su laimu. Lepinkitės!

Atsakinėjama į Komentarą

Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
(5)
Mišrainė su krevetėmis ir ryžiais
(1)
Kuskusas su jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)