Skaniausia jūros gėrybių sriuba su raudonojo kario pasta

Dar pamenu kai restorane užsisakiau žuvienės ir mano nuostabai atnešė su midijomis. Tai buvo pirmas kartas kai valgiau tokią sriubą, tai buvo ganėtinai senokai, dabar tiesą pasakius net nepamenu kuriais metais. Bet aš tiesiog negalėjau nustoti valgyti. Buvo kažkas fantastiško, skonis vertas ne vieno milijono. Tada buvau tikra, kad ieškosiu receptų, kad pasigaminti kažką panašaus ir namie. Sakyčiau beveik panašiai, nes vėl negalėjau nustoti valgyti.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Jūros gėrybių mišinys: Galima naudoti tik krevetes, jei norite švelnesnio skonio, arba pridėti šviežių midijų su geldelėmis įspūdingesniam pateikimui.
  • Raudonojo kario pasta: Vietoje jos tinka ir geltonoji arba žalioji kario pasta, jei norisi švelnesnio ar gaivesnio skonio.
  • Alyvuogių aliejus: Galima keisti kokosų aliejumi, kuris dar labiau sustiprins Azijos skonio pojūtį.
  • Pomidorai: Jei nėra šviežių, galima naudoti konservuotus pomidorus be žievės.
  • Vanduo: Norint intensyvesnio skonio, galima naudoti daržovių ar žuvies sultinį vietoje paprasto vandens.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kario pastą būtina šiek tiek pakepinti kartu su svogūnais – taip ji išskleidžia visą savo aromatą.
  • Pomidorų nublanširavimas padeda pašalinti odeles ir suteikia sriubai švelnesnę tekstūrą.
  • Jūros gėrybes nedera virti per ilgai – kitaip jos taps kietos ir guminės.
  • Citrinos sultis rekomenduojama spausti tik prieš pat patiekiant – taip išsaugomas gaivumas.
  • Patiekiant galima pabarstyti šviežiomis kalendromis arba svogūnų laiškais.

Ingredientai

    • jūros gėrybių mišinys: 200 gramų (kalmarų, midijų mėsos, moliuskų, krevečių)
    • raudonieji svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • imbiero šaknis: 3 centimetrų gabaliuko
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • raudona kario pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: pagal poreikį
    • druska: pagal skonį
    • pomidorai: 2
    • vanduo: 0,7 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūną, česnaką ir imbierą nulupkite.
  2. 2. Svogūną, česnaką supjaustykite smulkiais kubeliais. Imbierą sutarkuokite.
  3. 3. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pakepinkite svogūną su česnaku.
  4. 4. Jiems suminkštėjus sudėkite imbierą bei kario pastą. Pakaitinkite šiek tiek.
  5. 5. Tada pomidorus nublanširuokite (užpilkite karštu vandeniu, perliekite šaltu), nulupkite odeles ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  6. 6. Suberkite į keptuvę ir patroškinkite maždaug 5 minutes.
  7. 7. Jūros gėrybes dėkite į puodą, suverskite keptuvės turinį, užpilkite vandeniu ir virkite maždaug 10 minučių.
  8. 8. Sriubą pagardinkite druska.
  9. 9. Pilstykite į dubenėlius, įspauskite citrinos sulčių.
  10. 10. Labai gardu patiekti su čiabatos riekele. Skanaus!

Atsiliepimai

Jovita

Išbandyta. Tobulas skonis! Ačiū recepto autorei :)
Atsakyti

Viktorija

Labai skaniai gavosi, tikrai labai geras receptas!
Atsakyti
Vietnamietiška sriuba PHO
(2)
Trinta morkų sriuba su kariu
(3)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)