Įdaryti "Cannelloni" makaronai su jautiena

2025-04-09 Autorius oSkanu.lt

Įdaryti "Cannelloni" makaronai su jautiena
Visai neseniai gaminau fantastiškuosius "cannelloni" makaronus ir nusprendžiau pasidalinti receptu su Jumis visais. Jeigu jie yra gerai pagaminti, tai man asmeniškai jie ko gero yra skaniau net už pačią lazaniją, kurią dievina visa mano šeima. Na trumpai tariant, pasigaminkite ir palyginkite patys! :) 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šį receptą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir turimus produktus: 



Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Cannelloni makaronų nereikia virti prieš įdarant - jie išvirs kepimo metu sugerdami padažo drėgmę.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, į jautienos įdarą galite įdėti šiek tiek čili pipirų arba aitriųjų paprikų.
  • Patiekalo skoniui praturtinti, į įdarą galite įmaišyti špinatų arba ricotta sūrio.
  • Prieš patiekiant, leiskite patiekalui pastovėti apie 10 minučių - taip lengviau pjaustysite porcijas.
  • Likusį patiekalą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba užšaldyti iki 2 mėnesių.

Ingredientai

    Makaronams:
    • makaronai vamzdeliai: 35 (~400 gramų)
    • malta jautiena: 900 gramų
    • konservuoti pomidorai be odelės: 1 skardinės (~400 gramų)
    • svogūnai: 1 didelio
    • česnakas: 4 skiltelių
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • prieskoninės žolelės
    Padažui:
    • sviestas: 100 gramų
    • pienas: 1,5 litro
    • miltai: 4 šaukštų
    • tarkuotas sūris: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūną.
  2. 2. Taip pat smulkiai supjaustykite česnaką bei pievagrybius.
  3. 3. Į įkaitusią keptuvę suverskite svogūną ir apkepkite.
  4. 4. Tuomet sudėkite česnaką bei pievagrybius. Viską gerai apkepkite.
  5. 5. Atskirai apkepkite maltą mėsą, pagardinkite ją prieskoniais.
  6. 6. Ant viršaus suverskite jau apkeptus svogūną, česnaką bei pievagrybius ir pomidorus.
  7. 7. Viską pakepinkite kelias minutes, kad nugaruotų skysčio perteklius.
  8. 8. Gauta mase įdarykite makaronus.
  9. 9. Padažas: Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  10. 10. Palengva berkite miltus ir maišykite, kol miltai tampa auksinės spalvos.
  11. 11. Tuomet nuolat maišydami lėtai pilkite pieną. Leiskite padažui užvirti, tuomet suverskite sutarkuotą sūrį.
  12. 12. Viską išmaišykite ir pakepkite dar apie 60 sekundžių.
  13. 13. Į kepimo indą įpilkite šiek tiek padažo, tuomet sudedame makaronus ir viską užpilkite likusiu padažu.
  14. 14. Makaronus kepkite maždaug 45 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  15. 15. Patiekite ir skanaukite!
Pasta - Makaronai su burata ir pomidorų padažu
(5)
Kreminiai pilno grūdo makaronai su tunu
(1)
Vištienos Chow mein - kiaušininiai makaronai su vištiena ir daržovėmis
(3)