Makaronai Dor blu sūrio padaže su grietine

2025-03-11 Autorius oSkanu.lt

Makaronai Dor blu sūrio padaže su grietine
Tai labai paprastai pagaminamas patiekalas pietums ar vakarienei. Receptą atradau seniai ir jis prigijo mūsų šeimoje. Kai norisi greitos ir skanios vakarienės (ar pietų), tikrai nebus gėda pavaišinti ir svečius, labai tinka ir prie taurės vyno. Tiesiog universalūs makaronai.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje Dor blu sūrio galite naudoti Rokforą, Gorgonzolą ar bet kurį kitą mėlynojo pelėsio sūrį.
  • Grietinę galima pakeisti grietinėle (35% riebumo) tirštesniam padažui arba graikišku jogurtu lengvesnei versijai.
  • Jei neturite provanso ar itališkų žolelių mišinio, galite naudoti baziliką, čiobrelius, rozmarinus atskirai arba jų derinį.
  • Į padažą galima įdėti šviežiai tarkuoto muskato riešuto žiupsnelį papildomam aromatui.
  • Vegetarai gali patiekalą papildyti keptais grybais ar špinatais, o mėsos mėgėjai - kepintais šoninės gabaliukais ar vištienos krūtinėle.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Makaronus virkite al dente, tai yra šiek tiek kietesnius nei įprastai, nes jie dar truputį suminkštės maišomi karštame padaže.
  • Nukoštus makaronus įdėkite į padažą iš karto, kol jie dar karšti - taip jie geriau sugers padažo skonį.
  • Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens - krakmolas iš makaronų padės išlaikyti padažo konsistenciją.
  • Patiekalą galima papuošti šviežiomis petražolėmis ar krapais prieš patiekiant.
  • Norint sodresnio skonio, į padažą galima įmaišyti šaukštą sviesto.

Ingredientai

    • Makaronai (idealiausiai vamzdeliai, kaspinėliai ar sraigteliai, bet tinka ir kiti labiausiai pamėgti): 400 g 
    • Sūris su mėlynuoju pelėsiu "Dor blu": 200 g 
    • Grietinė: 400 ml 
    • Provanso arba itališkų žolelių: 2 arbatiniai šaukšteliai 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Vanduo padažui: 50 ml 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Nukoškite išvirtus makaronus per kiaurasamtį.
  3. 3. Pp to suverskite makaronus į padažą, kurį pasidarykite per tą laiką, kol verda makaronai.
  4. 4. Padažas: Į didelę keptuvę pilkite truputėlį vandens, dėkite grietinės bei maišykite kol užvirs.
  5. 5. Tuomet sudėkite gabaliukais sulaužytą sūrį, berkite žoleles, pipirus ir druską.
  6. 6. Padažą kaitinkite maišydamos, kol sūris išsileis, tada verskite išvirtus makaronus bei gerai išmaišykite. Makaronai turi sugerti padažą, todėl juos verdant jokiu būdu nepilame aliejaus.
  7. 7. Galiausiai dėkite į lėkštes, patiekite ir skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą

Įdaryti makaronai kriauklės su faršu ir daržovių padažu
(3)
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
(1)