Tai labai paprastai pagaminamas patiekalas pietums ar vakarienei. Receptą atradau seniai ir jis prigijo mūsų šeimoje. Kai norisi greitos ir skanios vakarienės (ar pietų), tikrai nebus gėda pavaišinti ir svečius, labai tinka ir prie taurės vyno. Tiesiog universalūs makaronai.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje Dor blu sūrio galite naudoti Rokforą, Gorgonzolą ar bet kurį kitą mėlynojo pelėsio sūrį.
- Grietinę galima pakeisti grietinėle (35% riebumo) tirštesniam padažui arba graikišku jogurtu lengvesnei versijai.
- Jei neturite provanso ar itališkų žolelių mišinio, galite naudoti baziliką, čiobrelius, rozmarinus atskirai arba jų derinį.
- Į padažą galima įdėti šviežiai tarkuoto muskato riešuto žiupsnelį papildomam aromatui.
- Vegetarai gali patiekalą papildyti keptais grybais ar špinatais, o mėsos mėgėjai - kepintais šoninės gabaliukais ar vištienos krūtinėle.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Makaronus virkite al dente, tai yra šiek tiek kietesnius nei įprastai, nes jie dar truputį suminkštės maišomi karštame padaže.
- Nukoštus makaronus įdėkite į padažą iš karto, kol jie dar karšti - taip jie geriau sugers padažo skonį.
- Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens - krakmolas iš makaronų padės išlaikyti padažo konsistenciją.
- Patiekalą galima papuošti šviežiomis petražolėmis ar krapais prieš patiekiant.
- Norint sodresnio skonio, į padažą galima įmaišyti šaukštą sviesto.
Atsakinėjama į Komentarą