Tagliatelle makaronai su šonine, daržovėmis ir grietinėlės padažu

2024-12-04 Autorius Karolina Puodžiūtė

Tagliatelle makaronai su šonine, daržovėmis ir grietinėlės padažu
Šis patiekalas – tai puikus būdas panaudoti šaldytuve likusias daržoves ir sukurti gardų bei sotų patiekalą visai šeimai. Tagliatelle makaronai su šonine, cukinija, pievagrybiais ir špinatais, pagardinti pomidorų ir grietinėlės padažu, suteikia ne tik malonų skonį, bet ir estetišką vaizdą lėkštėje. Tai idealus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Cukinija: galite pakeisti baklažanu arba brokoliais.
  • Pievagrybiai: tinka ir kiti grybai, pavyzdžiui, šitake ar portobello.
  • Grietinėlė: vietoje 12% grietinėlės galite naudoti augalinę grietinėlę, pavyzdžiui, kokosų arba sojų.
  • Šoninė: jei norite lengvesnio varianto, galite naudoti rūkytą kalakutienos šoninę arba visiškai atsisakyti mėsos, padidinant daržovių kiekį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Makaronų virimas: virkite makaronus iki „al dente“ būsenos, kad jie išlaikytų formą ir tekstūrą maišant su padažu.
  • Padažo konsistencija: jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  • Prieskoniai: eksperimentuokite su mėgstamais prieskoniais, tokiais kaip bazilikas, raudonėlis ar čiobreliai, kad suteiktumėte patiekalui unikalų skonį.

Kalorijos

Visas patiekalas turi apie 2000 kalorijų, taigi vienoje porcijoje yra apie 500 kalorijų. 

Ingredientai

    • Tagliatelle makaronai: 200 g
    • Šoninė: 150 g
    • Cukinija: 1/2 vidutinės
    • Svogūnas: 1/2
    • Pievagrybiai: 5 vidutinio dydžio
    • Špinatai: sauja
    • Pomidorų tyrė: 200 g
    • Grietinėlė (12%): 100 ml
    • Alyvuogių aliejus: kepimui
    • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
    • Tarkuotas sūris: patiekimui
    • Petražolės: papuošimui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šoninės paruošimas: Šoninę supjaustykite smulkiais gabalėliais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite, kol šoninė apskrus ir išsiskirs jos riebalai.
  2. 2. Daržovių apkepinimas: Pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną į keptuvę su šonine ir kepkite, kol jis taps permatomas.
  3. 3. Tada suberkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, kubeliais supjaustytą cukiniją ir gerai išmaišykite.
  4. 4. Špinatų troškinimas: Kai daržovės šiek tiek suminkštės, į keptuvę įdėkite šviežius špinatus. Troškinkite, kol špinatai sumažės ir taps minkšti.
  5. 5. Padažo ruošimas: Į keptuvę supilkite pomidorų tyrę ir gerai išmaišykite su daržovėmis. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kad skoniai susimaišytų.
  6. 6. Grietinėlės įmaišymas: Įpilkite 12% grietinėlės, pagardinkite mėgstamais prieskoniais (pvz., druska, pipirais, baziliku ar raudonėliu) ir dar kartą gerai išmaišykite. Palikite troškintis dar kelias minutes.
  7. 7. Makaronų paruošimas: Kol padažas troškinasi, virkite tagliatelle makaronus pagal pakuotės nurodymus. Nepamirškite į vandenį įberti šiek tiek druskos.
  8. 8. Patiekalas: Nusausinkite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su paruoštu padažu. Gerai išmaišykite, kad visi makaronai būtų padengti padažu.
  9. 9. Pateikimas: Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir smulkintų petražolių. Patiekite iš karto, kol patiekalas karštas.
  10. 10. Mėgaukitės šiuo skaniu ir aromatingu patiekalu! 🍝
Wok makaronai su vištiena ir daržovėmis
(3)
Makaronai su vištiena ir daržovėmis grietinėlės padaže
(1)
Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru
(3)