Spagečiai "Dama ir Valkata" su augaliniais kotletais

2025-05-07 Autorius oSkanu.lt

Spagečiai "Dama ir Valkata" su augaliniais kotletais
Šiandien siūlome pasimėgauti klasikinio itališko patiekalo – spagečių su daržovių kotletais – augaline versija. Šis receptas įkvėptas legendinės „Dama ir valkata“ (angl. „Lady and the Tramp“) filmo scenos, kurioje du šuneliai dalijasi romantiška vakariene su spagečiais ir mėsos kukuliais. Mūsų siūlomas variantas puikiai tinka tiems, kurie nori sumažinti mėsos vartojimą arba yra vegetarai. Be to, patiekalas paruošiamas greitai ir lengvai, todėl idealiai tinka užimtiems žmonėms.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Spagečiai: vietoje pilno grūdo spagečių galite naudoti įprastus spagečius arba be glitimo variantą.
  • Daržovių kotletai: jei neturite „Garden Gourmet“ prekės ženklo, galite pasirinkti bet kuriuos mėgstamus augalinius kotletus arba pasigaminti juos namuose iš avinžirnių, lęšių ar sojos.
  • Pomidorų tyrė: galima pakeisti smulkintais konservuotais pomidorais arba šviežiais pomidorais, prieš tai juos sutrinus.
  • Parmezanas: veganams tinka maistinės mielės arba augalinis sūris.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Padažo skonis: norėdami intensyvesnio skonio, į padažą galite įdėti šiek tiek raudonojo vyno arba žiupsnelį cukraus, kad subalansuotumėte rūgštumą.
  • Konsistencija: jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai, kad jis taptų skystesnis ir geriau apgaubtų spagečius.

Ingredientai

    • Pilno grūdo spagečiai: 60 g
    • Daržovių kotletai („Garden Gourmet“): 90 g (7 vnt.)
    • Pomidorų tyrė: 250 ml
    • Svogūnas: 20 g
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    • Druska, pipirai, raudonėlis: pagal skonį
    • Parmezanas ir šviežias bazilikas: pasirinktinai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Makaronų virimas: spagečius išvirkite pagal pakuotės nurodymus iki „al dente“ būsenos.
  2. 2. Daržovių paruošimas: smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  3. 3. Padažo ruošimas: keptuvėje įkaitinkite 5 ml alyvuogių aliejaus, suberkite svogūną ir kepkite, kol taps skaidrus.
  4. 4. Tada pridėkite česnaką ir kepkite dar apie 40 sekundžių.
  5. 5. Pomidorų padažas: į keptuvę supilkite pomidorų tyrę, pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliu. Maišydami virkite, kol padažas sutirštės, apie 12 minučių.
  6. 6. Kotletų kepimas: kitoje keptuvėje įkaitinkite likusius 5 ml alyvuogių aliejaus, sudėkite daržovių kotletus ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, apie 5 minutes, kol jie gražiai apskrus.
  7. 7. Patiekalo sujungimas: į paruoštą pomidorų padažą sudėkite keptus kotletus ir gerai išmaišykite.
  8. 8. Tada pridėkite išvirtus spagečius ir vėl atsargiai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  9. 9. Pateikimas: patiekite karštą, pasirinktinai pabarstykite tarkuotu parmezanu ir papuoškite šviežiais baziliko lapeliais.
Veganiški moliūgų Mac & Cheese makaronai su kokosų kremu
(1)
Veganiškas Mac and Cheese su moliūgų padažu
(1)
WOK ryžių makaronai su kiauliena
(2)