Makaronai, faršas ir grietinėlė. Visi trys ingredientai iškart priverčia susikaupti seilėms, nes juos labai mėgstu įvairiuose patiekaluose. O jeigu juos sujungus į vieną? Galima gauti tiesiog tobulą šeimos vakarienę. Tad šį kartą parodysiu Jums savo labai pamiltą makaronų lizdelių su faršu ir grietinėle receptą. Prie visko dar prijungsime sūrį, kuris prie įvairiausių makaronų patiekalų yra tiesiog būtinas.
Pažadu, kad sulauksite daugybės pagyrų iš savo šeimos ar net užsukusių svečių. Bėgam gaminti jau dabar!
Galimos ingredientų alternatyvos
Šį universalų receptą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir turimus produktus:
Reklama
- Vietoje kiaulienos faršo galite naudoti jautienos, vištienos, kalakutienos faršą arba net mišrų faršą. Vegetarai gali rinktis sojų faršą arba smulkintus grybus.
- Jei neturite Tagliatelle makaronų lizdelių, galite naudoti bet kokius platesnius makaronus - fettuccine, pappardelle arba net paprastus spagečius, kuriuos galite patys suformuoti į lizdelius.
- Grietinėlę galima pakeisti grietine, kokosų pienu (lengvesnei versijai) arba maskarpone sūriu (tirštesniam, kreminiškesniam padažui).
- Fermentinį sūrį galima rinktis pagal skonį - tinka parmezanas, čederis, gouda, mozzarella arba Džiugo sūris.
- Žalumynams tinka petražolės, krapai, bazilikas arba rozmarinas - pasirinkite pagal savo mėgstamus aromatus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Štai keletas patarimų, kurie padės jums pasiekti tobulą rezultatą:
- Gaminant faršo įdarą, nepagailėkite prieskonių - jie suteikia gilumą ir charakterį visam patiekalui.
- Prieš dėdami lizdelius į padažą, galite juos lengvai apkepti keptuvėje, kad gautumėte papildomą skonio dimensiją.
- Ruošiant grietinėlės padažą, miltus su sviestu kepinkite lėtai, kol jausitės malonų riešutų aromatą - tai suteiks padažui gilesnį skonį.
- Jei mėgstate aštresnį skonį, į faršą galite įdėti šiek tiek aitriųjų pipirų arba pagardinti padažą paprika.
- Verdant lizdelius padaže, stebėkite skysčio lygį - jei reikia, papildomai įpilkite verdančio vandens ar sultinio.
- Prieš patiekdami, leiskite patiekalui pastovėti 5 minutes, kad skoniai susijungtų ir padažas šiek tiek sutirštėtų.