Makaronai su kalakutiena, cukinija, paprikomis ir saulėje džiovintais pomidorais

Autorius apie receptą

Itališka virtuvė garsėja savo įvairiapusiškais ir gardžiais makaronų patiekalais. Šis receptas – puikus pavyzdys, kaip derinant kalakutieną, cukiniją, paprikas ir saulėje džiovintus pomidorus galima sukurti sotų ir aromatingą patiekalą. Naudojant aukštos kokybės alyvuogių aliejų, pavyzdžiui, „Monini Classico extra-virgin“, sustiprinamas skonių derinys ir suteikiama autentiška itališka nata.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Makaronai: vietoje įprastų kvietinių makaronų galite naudoti pilno grūdo arba be glitimo makaronus, atsižvelgiant į mitybos poreikius.
  • Kalakutienos krūtinėlė: galima pakeisti vištienos krūtinėle arba tofu, jei pageidaujate vegetariško varianto.
  • Fetos sūris: puikiai tiks ir ožkos sūris arba parmezanas, priklausomai nuo skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Daržovių pjaustymas: siekiant vienodo kepimo, supjaustykite daržoves vienodo dydžio gabalėliais.
  • Makaronų virimas: virkite makaronus iki „al dente“ būklės, kad jie išlaikytų tekstūrą ir nesuliptų.
  • Prieskoniai: nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais, pridėdami mėgstamų žolelių ar prieskonių mišinių pagal savo skonį.

Ingredientai

    • Makaronai: 50 g
    • Alyvuogių aliejus („Monini Classico extra-virgin“): 2 šaukštai
    • Svogūnas: 0,5 vnt.
    • Česnakas: 1 skiltelė
    • Kalakutienos krūtinėlė: 100 g
    • Raudonoji paprika: 50 g
    • Cukinija: 100 g
    • Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje: 3 vnt.
    • Trupintas fetos sūris: 1 valgomasis šaukštas
    • Druska, pipirai, saldžioji paprika, Provanso žolelės: pagal skonį
    • Švieži baziliko lapeliai: papuošimui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Makaronų virimas: Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje pagal pakuotės nurodymus iki „al dente“ būklės.
  2. 2. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
  3. 3. Ingredientų paruošimas: Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Raudonąją papriką supjaustykite kubeliais, cukiniją – ketvirčiais griežinėlių.
  4. 4. Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais.
  5. 5. Saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite.
  6. 6. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Pakepinkite svogūną ir česnaką, kol suminkštės.
  7. 7. Mėsos kepimas: Į keptuvę sudėkite kalakutieną, pagardinkite druska, pipirais ir saldžiąja paprika. Kepkite, kol mėsa taps balta ir beveik iškeps.
  8. 8. Daržovių pridėjimas: Į keptuvę pridėkite raudonąją papriką, cukiniją ir saulėje džiovintus pomidorus. Pagardinkite Provanso žolelėmis. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.
  9. 9. Makaronų sumaišymas: Į daržovių ir mėsos mišinį sudėkite virtus makaronus. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  10. 10. Patiekimas: Patiekalą pabarstykite trupintu fetos sūriu ir papuoškite šviežiais baziliko lapeliais. Patiekite šiltą.

Atsiliepimai

Pilno grūdo makaronai su humusu ir raudonaisiais lęšiais
(1)