WOK su krevetėmis, ryžių makaronais ir daržovėmis

2025-02-24 Autorius NoriuNiam

WOK su krevetėmis, ryžių makaronais ir daržovėmis
Azijietiška virtuvė jau seniai užkariavo lietuvių širdis, o WOK patiekalai tapo vienu iš mėgstamiausių pasirinkimų tiek namuose, tiek restoranuose. Šis WOK su krevetėmis, ryžių makaronais ir daržovėmis yra tobulas azijietiškos virtuvės pavyzdys - greitas, spalvingas ir kupinas skonio. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventinei vakarienei. Harmoningas krevetių, daržovių ir azijietiškų prieskonių derinys sukuria nepakartojamą skonių simfoniją, kuri nepaliks abejingų. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje ryžių makaronų galima naudoti egg noodles arba udon makaronus.
  • Krevetes galima pakeisti vištiena, tofu arba jūros gėrybių mišiniu.
  • Šaldytas daržoves galima pakeisti šviežiomis: brokoliais, morkomis, paprikomis, svogūnų laiškais, bambuko ūgliais.
  • Medų galima pakeisti agavų sirupu arba klevų sirupu.
  • Žemės riešutus galima pakeisti anakardžių riešutais arba migdolų drožlėmis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš gaminant įsitikinkite, kad visi ingredientai yra paruošti ir sudėti į atskirus indelius.
  • WOK keptuvę įkaitinkite iki aukštos temperatūros prieš pradėdami kepti.
  • Makaronus virkite al dente, nes jie dar suminkštės maišant su padažu.
  • Krevetes kepkite trumpai, kad neperkeptumėte ir jos išliktų sultingos.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 2400 kcal
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: 600 kcal

Ingredientai

    • Daržovės: 400 g
    • Krevetės (virtos, atitirpintos): 500 g
    • Ryžių makaronai: 180 g
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Sviestas: 30 g
    • Žemės riešutai: 50 g
    Padažui:
    • Medus arba rudasis cukrus: 1 šaukštas
    • Sojos padažas: 4-5 šaukštai
    • Vanduo: 3 šaukštai
    • Sezamo sėklos: 2 šaukštai
    • Sezamo aliejus: 1 šaukštas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Prieš pradėdami gaminti, atitirpinkite krevetes šaldytuve per naktį arba šaltame vandenyje.
  2. 2. Nuvalykite krevetes, pašalindami uodegėles ir, jei reikia, žarnas.
  3. 3. Įkaitinkite WOK keptuvę iki aukštos temperatūros.
  4. 4. Sudėkite daržoves į įkaitintą keptuvę, įpilkite šlakelį vandens ir uždenkite dangčiu.
  5. 5. Kepkite daržoves apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  6. 6. Tuo metu kitame puode užvirkite vandenį ryžių makaronams.
  7. 7. Dėkite makaronus į verdantį vandenį ir virkite pagal pakuotės instrukciją.
  8. 8. Atskiroje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkintą česnaką.
  9. 9. Sudėkite krevetes į keptuvę su česnaku ir kepkite 2-3 minutes.
  10. 10. Sumaišykite padažo ingredientus: medų, sojos padažą ir vandenį.
  11. 11. Supilkite padažą ant krevetių ir daržovių, gerai išmaišykite.
  12. 12. Nuvarvinkite išvirusius makaronus ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  13. 13. Sudėkite makaronus į keptuvę su krevetėmis ir daržovėmis.
  14. 14. Pakepinkite žemės riešutus sausoje keptuvėje, kol lengvai paruduos.
  15. 15. Patiekdami apibarstykite patiekalą kepintais riešutais ir sezamo sėklomis.
  16. 16. Apšlakstykite sezamo aliejumi.
WOK su krevetėmis, ryžių makaronais ir daržovėmis
Makaronų ir krevečių užkepėlė su padažu
(1)
Austrės užkeptos česnakiniu sviestu
(8)
Risotto su jūros gėrybėmis
(1)
Makaronai su grietinėle ir česnakinėmis krevetėmis
(1)