Karštas užkandis-sumuštinis: Brušeta su kumpiu ir užtepėle

2020-11-14 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Karštas užkandis-sumuštinis: Brušeta su kumpiu ir užtepėle
Tai gali būti tiek labai sotus pavakarių sumuštinis, tiek nuostabus užkandis per įvairias šventes. Gal daug kas pasakys, kad čia nieko naujo ir visi skoniai jau yra pažįstami, bet man labai patinka vis prisiminti. Tiesiog svarbu pasirinkti kokybiškus ingredientus gaminant ir viskas tada pakyla į visai naują lygį. 

Ingredientai

    • "Biržų duona" čiabata su sėklomis: 6 riekelių (pirkau "Vilkyškių krautuvėlėje")
    • "Sūrio džiazas" užtepėlė su pomidorais: 135 gramų (pirkau "Vilkyškių krautuvėlėje")
    • Serrano kumpis: 6 juostelių 135 gramų
    • vyšniniai pomidorai: 6
    • salotos: pundelio
    • alyvuogių aliejus: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ciabatos riekeles sudėkite į kepimo skardą ir apšlakstykite aliejumi.
  2. 2. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10 minučių, kol dailiai apskrunda.
  3. 3. Tuomet ant duonos riekelių užtepkite užtepėlę.
  4. 4. Tada dėkite po gabaliuką kumpio bei pomidorą.
  5. 5. Persmeikite iešmeliu, patiekite ir skanaukite! :)
  6. brušeta su kumpiu ir užtepėle
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau karštų sumuštinių receptų rasite: Karšti sumuštiniai.