Orkaitėje kepti, greiti karšti sumuštiniai su dešra ir sūriu

2025-03-28 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje kepti, greiti karšti sumuštiniai su dešra ir sūriu
Tai itin paprasti, greitai pagaminami karšti sumuštiniai orkaitėje su dešra ir sūriu. Šis patiekalas labai patiks taupantiems, nes naudojama visai nedaug ingredientų. Pamėginkite ir Jūs tokį pagaminimo variantą. Mano vaikai šiuos sumuštinius tikrai labai myli ir dažnai jų prašo mūsų šeimos pusryčiams. Einame gaminti jau dabar! :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Nors tradiciškai naudojame daktarišką dešrą, puikiai tiktų ir kitos rūkytos dešros - vytinta dešra, servelatas ar net šoninė
  • Fermentinį sūrį galima pakeisti Gouda, Čederiu ar net Mozzarella sūriu, kuris suteiks sumuštiniams ypatingą elastingumą. 
  • Majonezą galima pakeisti grietine ar grietinėle, sumaišyta su trupučiu garstyčių, jei norite šiek tiek kitokio skonio. 
  • Vietoje pjaustyto batono galite naudoti čiabatos duoną, prancūzišką bagetę ar net ruginę duoną - kiekvienas variantas suteiks sumuštiniams vis kitokį charakterį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Jei norite dar skanesnių sumuštinių, prieš tepant įdarą, batoną galite lengvai paskrudinti. Taip pat galite įmaišyti smulkintų žalumynų - petražolių, krapų ar svogūnų laiškų. Norint sumuštiniams suteikti ypatingą skonį, į įdarą galima įdėti šiek tiek smulkintų konservuotų agurkėlių ar aitriosios paprikos. Sumuštiniai bus dar skanesni, jei po kepimo juos patieksite su šviežiomis daržovėmis - pomidorais, agurkais ar salotų lapais. 

Ingredientai

    • Daktariškos dešros: 150 g 
    • Fermentinio sūrio: 100 g 
    • Majonezo: 2 valgomieji šaukštai 
    • Pjaustyto batono: 4 riekelės 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daktarišką dešrą bei fermentinį sūrį sutarkuosi su vidutinio stambumo tarka (nereikia labai smulkiai tarkuoti, kad išliktų tekstūra).
  2. 2. Į sutarkuotus produktus įdedi du valgomuosius šaukštus majonezo (tiek, kad mišinys lengvai teptųsi) bei viską kruopščiai išmaišai iki vienalytės masės.
  3. 3. Paruoštą įdarą tolygiai paskirstyk ant batono riekelių, stengdamasis padengti visą paviršių.
  4. 4. Paruoštus sumuštinius sudėk ant kepimo skardos, prieš tai patiestą kepimo popierių arba lengvai patepus skardą aliejumi.
  5. 5. Orkaitę įkaitink iki 170 laipsnių temperatūros.
  6. 6. Sumuštiniai turi būti kepami orkaitėje 8-10 minučių arba tol, kol pradeda lydytis sūris ir lengvai paruduoja viršus.
  7. 7. Būtina stebėti kepimo procesą, nes svarbiausia neperkepti sumuštinių - perkepę jie tampa kieti ir praranda skonį.
  8. 8. Iškepusius sumuštinius išimk iš orkaitės ir leisk jiems atvėsti 2-3 minutes prieš patiekiant.
  9. 9. Patiekimo metu sumuštiniai gali būti papuošti šviežiomis žolelėmis arba patiekiami su daržovių garnyru.
  10. 10. Mėgaukis šiltu, skaniu ir greitai paruoštu patiekalu! Skanaus!