Sumuštinukai su šprotais ir avokadų kremu

2024-11-29 Autorius Vaida Bučinskienė

Sumuštinukai su šprotais ir avokadų kremu
Sumuštinukai su šprotais ir avokadais – paprastas, bet elegantiškas užkandis, puikiai tinkantis tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventiniam stalui. Traški duona, švelni avokado piurė, aromatingi šprotai ir putpelių kiaušiniai sukuria puikų skonio derinį, papildytą krapų ir raudonojo svogūno gaiva. Citrinos sultys suteikia gaivumo, o česnaku įtrinta duona – subtilų pikantišką poskonį. Tai gardus užkandis, kuriame derinami gal kiek netikėtai ingredientai, tačiau rezultatas tikrai sužavės valgančiuosius.

Redaktorės Vaidos komentaras - gardūs sumuštiniai, kurie savo sudėtimi gal kiek netikėti, tačiau rezultatas išties puikus. Avokadą svarbu pasirinkti labai gerai sunokusį, kad sutrynus būtų labai kreminis. Jeigu norisi visiškai glotnios masės, avokadą su prieskoniais galima pertrinti maisto smulkintuvu. 

Ingredientai

    • Šprotai: ~160 g (1 skardinė)
    • Avokadai: 1 vnt.
    • Česnakai: 1 skiltelė
    • Putpelių kiaušiniai: 5 vnt.
    • Citrinos sultys: šiek tiek
    • Krapai: kelios šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošti visus ingredientus.
  2. ingredientai
  3. 2. Duonos riekeles perpjauti pusiau ir trumpai apkepti keptuvėje, kad taptų traškesnės. Šį žingsnį galima ir praleisti.
  4. 3. Duonos riekeles (skrudintas ar ne) įtrinti truputėliu česnako.
  5. įtrinti duoną česnaku
  6. 4. Avokadą perpjauti per pusę, išimti kaulą ir minktąją dalį sudėti į lėkštę. Pagardinti druska ir pipirais, įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
  7. Sumuštinukai su šprotais ir avokadų kremu
  8. 5. Avokadą šakute sutrinti į piurė. Nėra būtina, kad būtų vientisa konsistencija.
  9. sutrinti avokadą
  10. 6. Nedideliame puode išvirti putpelių kiaušinius. Juos nulupti ir atidėti.
  11. nulupti kiaušiniai
  12. 7. Metas gaminti sumuštinius - ant duonos dėti šiek tiek trinto avokado, uždėti šprotą, tuomet pusę (ar visą) putpelės kiaušinį, papuošti krapų šakele.
  13. 8. Papildomai galima uždėti ir raudonojo svogūno pusžiedį.
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Sumuštiniai su jautienos steiku ir gaiviu padažu
(1)
Karštas čiabatos sumuštinis su kiauliena
(2)