Karšti sumuštiniai su šonine ir pievagrybiais

2018-12-11 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Karšti sumuštiniai su šonine ir pievagrybiais
Tikriausiai jau ne vieną kartą esu sakiusi, kad karštus sumuštinius aš labai mėgstu. O šis jų paruošimo variantas patinka ne tik man, bet ir visai mano šeimai. Rūkyta kiaulienos šoninė su pievagrybiais ir sūriu, ant batono, sudera tiesiog idealiai. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 8 sumuštiniai.

Ingredientai

    • forminis batonas: 8 riekelių
    • karštai rūkyta kiaulienos šoninė: 125 gramų
    • pievagrybiai: 4 (didelių)
    • svogūnai: 1
    • pomidorai: 1 (didelio)
    • malta raudonoji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai
    • tarkuotas fermentinis sūris: ~150 gramų
    • aliejus: šlakelio (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių batono riekeles išdėliojame ant kepimo skardos išklotos su kepimo popieriumi.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus.
  3. 3. Sudedame smulkiais kubeliais supjaustytus šoninę, pievagrybius bei svogūną. Kepame ant gana didelės ugnies nuolatos maišydamos keletą minučių.
  4. 4. Tada išjungiame ugnį, suberiame maltą papriką bei sudedame kubeliais supjaustytą pomidorą (minkštimą ir sėklas išimkite), išmaišome.
  5. 5. Po to paruoštą keptuvės turinį išdėliojame ant batono riekelių, ant viršaus užberiame sutarkuoto sūrio.
  6. 6. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių arba tol, kol sūri išsilydys ir riekelės apskrus. Patiekiame ir skanaujame!
  7. 7. Pastebėjimas: Šie sumuštinukai išlieka labai gardūs ir atvėsę.;)
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau karštų sumuštinių receptų rasite: Karšti sumuštiniai
Croque Monsieur - prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
(6)
Karštas čiabatos sumuštinis su kiauliena
(2)