Itin mėgstu tokius didžiulius daržovių derinius su tunu - čia tikrai vienas iš mėgstamiausių mano pasirinkimų, kai noriu sveikos vakarienės. Šį receptą nusižiūrėjau keliaudama Italijoje ir jis man be galo patinka. Būtinai pamėginkite!
1. Pirmiausia baklažanus supjaustykite riekelėmis (ar išilgomis plokštelėmis), apibarstykite druska ir palikite kelioms minutėms.
2. Tuomet nušluostykite sultis popieriniu rankšluosčiu, dėkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus (maždaug 15 minučių). Galite apkepti ir grilio keptuvėje, jei tokią turite savo virtuvėje.
3. Tada išdėliojame keptus baklažanus ant lėkštės dugno kartu su lapinėmis salotomis.
4. Ant viršaus dėkite apvirtas sūdytame vandenyje šparagines pupeles, kukurūzus, pomidorų skilteles ir alyvuoges.
5. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.
6. Ant viršaus išdėliokite tuną, pamalkite juodųjų pipirų, žiupsnelį druskos ir patiekite. Skanaukite!
Violeta
Atsakyti