Ryžių ir tuno kepsniukai su daržovėmis bei sūriu

2024-03-24 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Ryžių ir tuno kepsniukai su daržovėmis bei sūriu
Tokius ryžių ir tuno kepsniukus pamėgs ir dideli, ir maži. Labai įdomaus skonio, greitai pagaminami ir itin greit suvalgomi. Svarbiausia: nuostabiai paslepia žuvies skonį ir mažieji valgytojai net neįtaria jos čia esant. O mano vaikams taip paprastai tuno tikrai neįsiūlysi, tad tenka galvoti būdūs, kaip "priversti" juos jį valgyti kuo dažniau. Taigi, jeigu liko virtų ryžių, o spintelėje turite skardinę tuno, visada galite savo šeimai pagaminti nuostabius pietus ar vakarienę.

Ingredientai

    • virti ryžiai: 200 gramų
    • tunas: 285 gramų (naudoju tuną saulėgrąžų aliejuje)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 0,5
    • cukinijos: 0,5 (nedidelės)
    • kiaušiniai: 1
    • fermentinis sūris: 3 šaukštų
    • miltai: 2 šaukštų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite susmulkintus svogūnus ir sutarkuotą morką.
  2. 2. Kai jau daržovės suminkštėja, sudėkite sutarkuotą cukiniją. Pakepinkite daržoves, kol jos suminkštės.
  3. 3. Įspauskite česnako skiltelę ir dar pakepinkite kelias sekundes. Atvėsinkite.
  4. 4. Tuomet į dubenį sudėkite virtus ir atvėsintus ryžius, nusunktą tuną, kepintas ir atvėsintas daržoves, pilkite lengvai paplaktus kiaušinius bei gerai išmaišykite.
  5. 5. Suberkite sutarkuotą sūrį, miltus, druską ir pipirus bei gerai išmaišykite.
  6. 6. Tada drėgnomis rankomis suformuokite kepsnelius (geriau nedidelius) ir apvoliokite miltuose.
  7. 7. Kepkite iš abiejų pusių keptuvėje su aliejumi, kol kepsniukai gražiai apskrus bei iškeps.
  8. 8. Iškepusius kepsniukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
  9. 9. Patiekite su mėgstamu padažu ir garnyru. Skanaukite!
Ryžių ir tuno kepsniukai su daržovėmis bei sūriu
Makaronai su tunu ir porais
(1)