Tuno tartaras su avokadais ir tobulu padažu

2025-01-20 Autorius braske_ir_pipirai

Tuno tartaras su avokadais ir tobulu padažu
Tuno tartaras su avokadais ir tobulu padažu - šis elegantiškas patiekalas puikiai derina šviežumą, švelnų aštrumą ir subtilų saldumą. Tunas, sumaišytas su svogūnų laiškais ir čili pipiru, įgauna pikantišką charakterį, kurį pabrėžia šviesaus sojų padažo, medaus ir sezamų aliejaus padažas.

Kremiški avokadai, pagardinti citrinos sultimis, druska ir pipirais, suteikia patiekalui švelnumo ir subalansuoja tuno intensyvumą. Sluoksniuotas bokštelis ne tik patraukliai atrodo, bet ir užtikrina, kad kiekviename kąsnyje būtų balansas tarp skonių ir tekstūrų.
Šį tuno ir avokadų bokštelį galima patiekti kaip išskirtinį užkandį ar lengvą pagrindinį patiekalą, o sezamų sėklos papildo bendrą įspūdį subtiliu riešutiniu akcentu.

Ingredientai

    • Tunas: 400 g (šviežias)
    • Svogūnų laiškai: 6 vnt.
    • Čili pipirai: 1 vnt.
    • Avokadai: 2 vnt.
    • Citrinos sultys: šiek tiek
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Padažui:
    • Sojų padažas: 5 valg. š. (šviesus)
    • Medus: 1 valg. š. (skysto, arba klevų/agavų sirupo)
    • Laimo sultys: 1 vnt.
    • Sezamų aliejus: 2 valg. š.
    • Skrudintos sezamų sėklos: 2 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tuną supjaustyti mažais gabaliukais.
  2. 2. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti.
  3. 3. Čili pipirą labai smulkiai sukapoti.
  4. 4. Svogūnų laiškus ir pipirą sumaišyti su tunu.
  5. 5. Padažui indelyje sumaišyti šviesų sojų padažą su skystu medumi.
  6. 6. Įspausti laimo sulčių, įpilti sezamų aliejaus ir sezamų sėklų.
  7. 7. Viską sumaišyti ir supilti ant tuno su svogūnų laiškais.
  8. 8. Avokadus supjaustyti gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis, pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti.
  9. 9. Kulinarinio žiedo pagalba suformuoti bokštelį - dėti sluoksnį avokadų, tuomet tuno ir galiausiai pabarstyti sezamų sėklomis.
Pomidorai įdaryti tunu
(5)
Atviras tuno sumuštinis su sūriu
(1)