Keptos duonos mišrainė su pupelėmis, tunu ir sūriu

2024-10-20 Autorius 5 produktai

Keptos duonos mišrainė su pupelėmis, tunu ir sūriu
Ši tuno ir pupelių mišrainės – tai gaivus ir maistingas patiekalas, kurio pagrindiniai ingredientai yra pupelės, tunas, fermentinis sūris ir traškūs duonos skrebučiai. Skrebučiai suteikia tekstūros kontrastą su kreminiu graikiško jogurto padažu, kuris subtiliai susijungia su kitais komponentais. Ši mišrainė ne tik maistinga, bet ir greitai paruošiama, puikiai tinka kaip užkandis arba lengvi pietūs. Patartina mišrainę valgyti iškart, kad išliktų skrebučių traškumas ir gaivumas.

Autorės komentaras - visi mes mėgstam tą tradicinę duonos ir pupelių mišrainę, bet aš išbandžiau pakoreguotą versiją, kuri yra žymiai maistingesnė ir šiek tiek lengvesnė, mažiau kaloringa, bet vis tiek labai skani.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Duonos riekeles susmulkinti nedideliais kubeliais. Pakepinti ant sausos keptuvės arba orkaitėje, kol gabalėliai pasidarys traškūs.
  2. 2. Fermentinį sūrį taip pat supjaustyti kubeliais.
  3. 3. Nupilti nuo pupelių skystį, jas gerai perplauti vandeniu ir šiek tiek nusausinti.
  4. 4. Pradarius tuno skardinės kraštelį atsargiai nupilti aliejų.
  5. 5. Duoną, sūrį, pupeles ir tuną sudėti į vieną dubenį.
  6. 6. Pasiruošti padažą: graikišką jogurtą sumaišyti su prieskoniais.
  7. 7. Užpilti jį ant mišrainės ir viską gerai išmaišyti.
  8. 8. Patiekti ir skanauti!
Keptos duonos mišrainė su pupelėmis, tunu ir sūriu
Daržovių mišrainė su majonezu
(5)