Rūkytos lašišos salotos su lęšiais

2024-02-27 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Rūkytos lašišos salotos su lęšiais
Šios lašišos salotos su lęšiais gaunasi sočios ir labai skanios. Jas labai gerai gaminti tada, kai nesinori gaišti daug laiko virtuvėje. 

Taip pat šias salotas galima įsidėti į darbą. Tik tokiu atveju užpilo nepilame ant salotų, o nešamės atskirame indelyje. O jau prieš pat valgymą, užpilame ant salotų.

Beje, gaminant - jeigu medus kietas, reikia šiek tiek pakaitinti, kad ištirptų.

Ingredientai

    • rūkyta lašiša: 200 gramų
    • lęšiai: 150 gramų
    • daržovių sultinys: 500 mililitrų
    • mėgstamos salotos: 100 gramų
    • pipirnių daigai: 1 saujos
    • citrinos: 1
    • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
    • medus: 1 šaukštelio (naudoju "Brolių medus" produkciją)
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lęšius išverdame daržovių sultinyje.
  2. 2. Išvirusius nusunkiame, perliejame šaltu vandeniu bei nuvarviname.
  3. 3. Tuomet užpilui citrinos žievelę nutarkuojame bei išspaudžiame sultis.
  4. 4. Jas sumaišome su medumi, aliejumi, druska ir pipirais. Išmaišome.
  5. 5. Po to į lėkštes dedame salotas, lęšius, lašišos gabaliukus bei užpilame pasiruoštu užpilu.
  6. 6. Ant viršaus užberiame daigų bei nutarkuotą citrinos žievelę.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Rūkytos lašišos salotos su lęšiais
Salotos su tunu ir daržovėmis
(3)
Keptų krevečių salotos Kūčioms su apelsinais
(1)
Šviežių daržovių salotos
(5)