Antienos kepenėlių salotos su cukinijų traškučiais ir šviežiomis daržovėmis

2019-04-02 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Antienos kepenėlių salotos su cukinijų traškučiais ir šviežiomis daržovėmis
Labai rekomenduoju nepatingėti, kad ir atrodo paprastoms salotoms, suteikti šiek tiek pikantiškesnio skonio. Šiuo atveju, salotas patariame su cukinijų traškučiais - originalu ir subtilesnis skonis garantuotas.

Ingredientai

    • šviežios ančiukų kepenėlės: 500 gramų (naudoju "Lapino puota")
    • česnakas: 3 skiltelių
    • raudonieji svogūnai: 1
    • cukinijos: 1 (nedidelės)
    • salotų mišinys: 150 gramų
    • vyšniniai pomidorai: 100 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    Padažui:
    • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių imame platesnį daržovių skustuką bei išilgai per visą cukiniją braukiame, kad gautųsi plonos juostelės.
  2. 2. Sudedame ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas skystis.
  3. 3. Tuomet stipriai įkaitiname keptuvę bei dedame po kelias cukinijos juosteles. Kepame tol, kol apskrus iš abiejų pusių bei dedame į lėkštę išklotą popieriniu virtuviniu rankšluoščiu.
  4. 4. Tada antienos kepenėles supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
  5. 5. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus bei sudedame kepenėles. Kaitrą parenkame tokią, kad kepenėlės nesitroškintų, o apskrustų bei idealiausia, kad gabaliukai nesiliestų vienas prie kito.
  6. 6. Apskrudiname iš abiejų pusių, po to sudedame griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, pakepame maždaug 30 sekundžių, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, išmaišome bei perdedame į lėkštę.
  7. 7. Paskui į tą pačią keptuvę suedame pusžiedžiais supjaustytą svogūną bei kepame ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrus ir bus iškepę. Atidedame į lėkštę.
  8. 8. Padažas: Visus nurodytus ingredientus sumaišome dubenėlyje tarpusavyje.
  9. 9. Lėkštėse išdėliojame salotas, perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, cukinijų juosteles, keptas kepenėles bei svogūną.
  10. 10. Viską apšlakstome pasiruoštu padažu. Patiekiame ir skanaujame!