Karštos wakame salotos (salad) su tofu ir jūros dumbliais

2021-11-11 Autorius Tina Gamina

Karštos wakame salotos (salad) su tofu ir jūros dumbliais
Mano labai pamėgtos, tikrai skanios karštos wakame salotos su tofu ir jūros dumbliais. Šį receptą atradau visai neseniai ir iškart jį pamilau. Dabar labai noriu juo pasidalinti su Jumis visais. Paruošimas tikrai nėra sudėtingas ir pavyks visiems. Pamėginkite ir Jūs šį fantastišką patiekalą jau šiandien! 

Ingredientai

    • morkos: 1
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska (nepadauginame, druskos dėti nėra būtina, jei turimas sojos padažas labai sūrus)
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • natūralaus skonio tofu: 90 gramų
    • sojų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • aitriųjų paprikų padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • Wakame jūros dumbliai: 125 gramų
    • paprikos: 1 mažos
    • agurkai: 1
    • sezamo sėklos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, dėkite susmulkintą česnaką, griežinėliais supjaustytą morką, žiupsnį druskos ir viską pakepinkite keletą minučių.
  2. 2. Dėkite tofu, pilkite sojos padažą ir citrinos sultis.
  3. 3. Viską pakepinkite dar kelias minutes.
  4. 4. Dėkite papriką (tik tam, kad sušiltų).
  5. 5. Į lėkštę dėkite wakame salotas, dėkite keptuvės turinį.
  6. 6. Papjaustykite agurką ir pabarstykite sezamo sėklomis.
  7. 7. Apšlakstykite aitriųjų paprika padažu. Patiekite ir skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Avinžirnių salotos su marinuotais agurkėliais
(1)
Pomidorų salotos su burata sūriu ir vytintu kumpiu
(1)