Autorius apie receptą
Apie tokias morkų salotos su česnaku ir kiaušiniais, kuriuos gaminama be majonezo (keičiu į grietinę), galiu pasakyti tik tiek - tikras skanumėlis! Vos 5 ingredientai, itin paprastas paruošimas, o skonis tikrai fantastiškas ir labai geras. Šio recepto išmokau iš savo geros draugės ir dabar labai dažnai gaminu. Rekomenduoju pasigaminti ir Jums jau šiandien, nieko labai ilgai nelaukiant! Tikrai norėsite išsisaugoti receptą ir ateičiai. :)
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje paprastų morkų galite naudoti oranžines, geltonas ar net violetines morkas skoniui ir spalvai paįvairinti.
- Jei neturite grietinės, galite naudoti natūralų jogurtą arba graikišką jogurtą.
- Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (1/4 arbatinio šaukštelio vietoj vienos skiltelės), bet šviežias česnakas suteikia salotoms ryškesnį skonį.
- Papildomam skoniui galite įdėti smulkiai supjaustytų šviežių krapų arba petražolių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norėdami išgauti geriausią skonį, palikite salotas pastovėti šaldytuve bent 30 minučių prieš patiekiant, kad skoniai susijungtų.
- Morkas galima tarkuoti rankiniu būdu arba naudojant virtuvės kombainą, jei turite daug morkų.
- Kiaušinius geriausia virti apie 8-10 minučių po užvirimo, kad tryniai būtų visiškai kieti ir lengvai tarkuojami.
- Jei mėgstate aštresnį skonį, galite pridėti daugiau česnako.
- Salotos puikiai tinka kaip užkandis ant juodos duonos arba kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų.
Atsiliepimai
Zita Petrikiene
Atsakyti
Irena
Alvida Audickienė
Atsakyti
Emilija
Atsakyti
Levukas
Atsakyti
as
Kazim
Aldona
Atsakyti
V M
Atsakyti
Odena
Atsakyti
Vida
Aldona
Atsakyti
Irena
Rūta
Atsakyti
Rūta
Atsakyti
Karolina
Ne jole
Atsakyti
Ema
Genutė
Atsakyti
S.V.
Atsakyti
Ema
V M
Vitalikas
Atsakyti
Irena
Atsakyti
Ema
Gute
Atsakyti
Adelė
Atsakyti
Aušra
Atsakyti
Gražina
Atsakyti
Zuzana
Atsakyti
Dominykas
J
Antanas
Atsakyti
Beta
Atsakyti
Bronislava
Irena
Arūnas
Ne jole
Laima
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Ausra Aurelijus
Atsakyti
undefined
Lukrecija
Atsakyti