Burokėlių salotos su granatais

2024-10-24 Autorius druska.sielai

Burokėlių salotos su granatais
Ši gaivi burokėlių ir granatų sėklų salotos – spalvingas ir maistingas derinys, kuriame susijungia burokėlių žemės tonai ir granatų gaivus saldumas. Švelniai pagardintos druska, alyvuogių aliejumi ir sėklomis, salotos tampa subalansuotu skonio ir tekstūros deriniu. Tai lengvas ir maistingas užkandis, puikiai tinkantis tiek kaip garnyras, tiek kaip lengvas patiekalas.

Redaktorės Vaidos komentaras - paprastas, greitai paruošiamas receptas. Jeigu namuose jau yra keptų burokėlių, užtruksite vos 5 min pagaminti.

Norite salotas papildyti kažkuo? Tam puikiai tiktų fetos arba ožkų pieno sūriai, įvairūs smulkiai kapoti riešutai (ypač gardu su graikiniais riešutais ar pistacijomis). Jeigu į salotas įmaišysite avinžirnių arba lęšiu, pagaminsite puikų ir sotų pietų ar vakarienės patiekalą. 

Ingredientai

    • Burokėlis: 1 vnt. (virtas/keptas)
    • Granatas: 1 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Alyvuogių aliejus: 1-2 valg. š.
    • Sėklos: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Burokėlį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Šalia burokėlio sudėti granato sėklos.
  3. 3. Pagardinti druska, įpilti šiek tiek aliejaus ir įberti sėklų. Išmaišyti.
  4. 4. Patiekti ir skanauti!
Keptų daržovių salotos su halloumi sūriu
(1)
Baklažanų ir pomidorų salotos
(1)