Gaivios avokadų ir mangų salotos su riešutų sviesto padažu

2024-12-20 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Gaivios avokadų ir mangų salotos su riešutų sviesto padažu
Gaivios avokadų ir mangų salotos su riešutų sviesto padažu – subalansuotas ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Derinamos šviežios salotos, agurkai, sultingi pomidorai, mango saldumas ir avokado kremiškumas, kurie kartu su traškiai apkeptais tofu gabalėliais sukuria puikų skonį. Intensyvaus skonio padažas su imbieru ir pasirinktais prieskoniais dar labiau praturtina šį patiekalą, suteikdamas jam gaivumo bei pikantiškumo. Šios salotos – ne tik spalvingos ir patrauklios, bet ir kupinos vitaminų bei gerųjų riebalų, todėl puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Redaktorės Vaidos komentaras
- puikios salotos, kurios patiks visiems salotų su vaisiais mėgėjams. Riešutų sviesto padažas suteikia kitokio, naujo skonio, atrodo paprastoms salotoms. 

Ingredientai

    • Salotos: mėgstamos (recepte naudota 90 g „Iceberg“salotos)
    • Mangai: 80 g (gerai sunokusio)
    • Agurkai: 50 g
    • Svogūnai: 1/4 vnt. (nedidelio)
    • Vyšniniai pomidorai: 6-7 vnt.
    • Avokadai: 0,5 vnt. (nedidelio)
    • Tofu: gabaliukas („marinated“ rūšies, apkepto keptuvėje su prieskoniais)
    • Kalendros: kelios šakelės (arba petražolės)
    Padažui
    • Riešutų sviestas: 20 g (be priedų)
    • Šviežias imbieras: 1 arb. š. (tarkuotas)
    • Sojos padažas: 1 valg. š.
    • Česnakų milteliai: 0,5 arb. š. 
    • Vanduo: 30 ml (arba augalinis pienas be cukraus)
    • Citrinos sultys: 1 valg. š. 
    • Malti pipirai: 1/4 arb. š. 
    • Druska: 1/4 arb. š. (arba daugiau, pagal skonį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jeigu naudojamas tofu – jį supjaustyti kubeliais arba juostelėmis ir apkepti ant aliejaus iš visų pusių, kartu su šiek tiek pasirinktų prieskonių.
  2. 2. Pasirinktas salotas suplėšyti arba supjaustyti.
  3. 3. Susmulkinti agurką, mangą, svogūną, pomidorus.
  4. 4. Avokadą perpjauti per pusę, peiliu įstrižai supjaustyti gabaliukais ir išimti su šaukšteliu.
  5. 5. Paruošti padažą – visus ingredientus padažui sumalti rankiniu ar kitu trintuvu. Malti nebūtina, bet taip viskas daug geriau išsimaišys ir geriau susismulkins tarkuotas imbieras.
  6. 6. Į indą sudėti visas daržoves, žoleles, tofu, jei naudojamas.
  7. 7. Viską sumaišyti su padažu ir patiekti.
Gaivios avokadų ir mangų salotos su riešutų sviesto padažu
"Suši" salotos su raudona žuvimi
(3)
Karštos jautienos salotos su feta sūriu
(1)