Autorius apie receptą
Sūris - tai vienas iš tokių produktų, kuriuos aš tikrai labai mėgstu ir kuriuos stengiuosi išragauti beveik visus. Mane asmeniškai nelabai vilioja tik tie smarkiai supeliję mėlynu bei žaliu pelėsiu sūriai, kurių aromatas jau daug pats pasako apie save. Bet visus kitus - karvės, ožkos, avių pieno sūrius aš labai mėgstu.
Prieš kelias dienas, apsipirkinėdama parduotuvėje nusprendžiau nusipirkti gabaliuką avių pieno sūrio. Jis yra pagamintas Italijoje (na, bent taip rašo ant jo etiketės), pavadintas "Romano". Jis yra kietas, sūrokas, stipraus skonio bei švelnaus avių pieno aromato. Taip pat, labai jo įdomi konsistencija - jis kietas, bet tuo pačiu ir šiek tiek trapus, jaučiasi tarsi ir varškės grūdeliai. Trumpai tariant, skonis ne vientisas. Man jis itin patiko. Vyras bei vaikai taip pat pagyrė. O ir kainą sūrių tarp visų sūrių tikrai nėra pati brangiausia.
Bet aišku sūrio vieno visada nevalgysi, nors ir labai skanu prie vyno taurės. Bet alkoholiu geriau nepiktnaudžiauti, tad nusprendžiau išmėginti ir salotas. Avių pieno sūris čia labai tiko, tad rekomenduoju pasigaminti ir Jums!
Atsiliepimai